Διασώθηκε η Credit Suisse, εξαγοράστηκε από τη UBS - Ρευστότητα μέχρι 100 δισ. από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας

20:33 19/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Τέλος μπήκε στο «θρίλερ» της διάσωσης της Credit Suisse, με τον κολοσσό της Ελβετίας UBS να εξαγοράζει την Κυριακή (19.03.2023) την τράπεζα.

Αυτήν τη στιγμή, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σχετικά την εξαγορά της τράπεζας Credit Suisse

από τη UBS.

Στην εν εξελίξει συνέντευξη Τύπου, οι Αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

«Με την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS, βρέθηκε λύση ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα και να προστατευθεί η ελβετική οικονομία σε αυτή την εξαιρετική κατάσταση», επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

H Κεντρική Τράπεζα ανοίγει «γραμμή ρευστότητας» 100 δισ.

Η συμφωνία για την εξαγορά, περιλαμβάνει την παροχή ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα ύψους 100 δισ. ελβετικών φράγκων προς την Credit Suisse και τη UBS.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας χορηγεί πιστωτική γραμμή μέχρι 100 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα [101 δισ. ευρώ] στην UBS και την Credit Suisse, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα.

«Σε αυτήν την κατάσταση ακραίας αβεβαιότητας, η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS επέτρεψε την εξεύρεση λύσης για την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και για την προστασία της ελβετικής οικονομίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, η UBS, εξαγοράζει την ανταγωνιστική της Credit Suisse, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Αλαίν Μπερσέ, δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Αυτή η λύση «δεν είναι αποφασιστική μόνο για την Ελβετία […] αλλά και για την σταθερότητα του συνόλου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε ο πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Η συνέντευξη Τύπου σε ζωντανή μετάδοση: 

Νωρίτερα την Κυριακή, η UBS έκανε «ρελάνς» για την εξαγορά της Credit Suisse και τελικά κατάφερε να εξαγοράσει την τράπεζα.

To άρθρο Διασώθηκε η Credit Suisse, εξαγοράστηκε από τη UBS - Ρευστότητα μέχρι 100 δισ. από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Credit Suisse,UBS