Όλα τα νέα μέτρα στήριξης της οικογένειας και οι αλλαγές στα επιδόματα – Δείτε live

11:37 12/9/2024 - Πηγή: NewsIt

Σε εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της οικογένειας, τα οποία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Σάββατο (12.09.2024), προχωρά η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μαζί με τους υπουργούς Ν. Κεραμέως, Ε. Αγαπηδάκη, Θ. Πετραλιά καθώς και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Τα μέτρα για την ελληνική οικογένεια περιέχουν αλλαγές στην επιδοματική πολιτική, απαλλαγές φόρου για εργοδότες, αναβάθμιση δικαιωμάτων των τριτέκνων, επέκταση των vouchers για τις

Νταντάδες της Γειτονιάς κ.α.

Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων:

 

Σκοπός των κυβερνητικών μέτρων είναι η στήριξη των Ελλήνων που αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια, καθώς η αντιμετώπιση του δημογραφικού είναι στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Οι άλλοι βασικοί πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής όπως ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ και εξειδικεύεται από τα επιμέρους υπουργεία αυτή την εβδομάδα, είναι το στεγαστικό, οι μειώσεις φόρων και οι σημειακές αλλαγές στην φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κ.α.

Η εξειδίκευση των μέτρων για την οικογένεια

Όπως εξήγγειλε κατά την παρουσίαση των μέτρων για την οικογένεια η κ. Ζαχαράκη η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει μεγάλη ενίσχυση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά την σύγκλιση των δικαιωμάτων τριτέκνων και πολυτέκνων, για τις προσλήψεις των πρώτων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ: θα αυξηθεί ως ποσοστό στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων από το 12% στο 16%.

 

To άρθρο Όλα τα νέα μέτρα στήριξης της οικογένειας και οι αλλαγές στα επιδόματα – Δείτε live δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα