Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία (ΓΕΛ)

10:04 6/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2022, και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ), στα Μαθηματικά (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ) και στη Βιολογία (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).

Δείτε εδώ τα θέματα που έθεσαν στα Αρχαία Ελληνικά 

Δείτε εδώ τα θέματα που έθεσαν στα Μαθηματικά 

Δείτε εδώ τα θέματα που έθεσαν στη Βιολογία 

Σύμφωνα με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς,

τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ως προς το διδαγμένο κείμενο θεωρούνται πρωτότυπα και αρκετά κατανοητά, ως προς το αδίδακτο κείμενο όμως ήταν απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Σχετικά με τα Μαθηματικά, το Α θέμα που ως γνωστόν είναι θεωρία δεν ήταν δύσκολο και οι ερωτήσεις Σ-1 ήταν αρκετά απλές. Το Β θέμα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ήταν αρκετά πιο δύσκολο. Το Γ θέμα ήταν αρκετά εύκολο με εξαίρεση το υποερώτημα Γ4. Το Δ θέμα θα το χωρίσουμε σε δυο υποκατηγορίες τα υποερωτήματα Δ1 και Δ2 ήταν αρκετά εύκολα σε αντίθεση με τα δυο τελευταία υποερωτηματα που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά.

Για τη Βιολογία, ο Όμιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς σημειώνει ότι τα σημερινά θέματα στη Βιολογία κρίνονται βατά, χωρίς ασάφειες και καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το θέμα Γ και το υποερώτημα Δ3. Τα θέματα δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους καλά προετοιμασμένους υποψήφιους.

Το newsit.gr, συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την πιο έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης, 72 Φροντιστήρια σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 13.000 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2021-2022, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Προτεινόμενες απαντήσεις – λύσεις από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται σε Λατινικά (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ), Χημεία (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ) Πληροφορική (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ) και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, με Ιστορία (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ), Φυσική Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, Οικονομία (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Τι απαγορεύεται

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2022, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους στην αίθουσα: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Για τον έλεγχο στις αίθουσες, υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Τι επιτρέπεται

Οι υποψήφιοι σις πανελλήνιες 2022 επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

Το μολύβι, γενικά, δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους

Πανελλήνιες 2022: Πότε μηδενίζεται το γραπτό – Τι ισχύει με τα κινητά τηλέφωνα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Πότε θα βγούν τα αποτελέσματα και οι Βάσεις

Πανελλήνιες 2022: Mετατρέψτε το άγχος σε επιτυχία!

To άρθρο Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία (ΓΕΛ) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα