Ποια είναι η νοσοκόμα που ανέφερε στη διαθήκη του ο Σινουάρ: Φρόντιζε άλλους ομήρους στη Γάζα

12:03 25/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Το περιεχόμενο της διαθήκης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινούαρ, που εξόντωσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Ράφα, επιχειρούν να σκιαγραφήσουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, κι ενώ την προσεχή Κυριακή (27.10.24) αναμένεται να ξεκινήσει στο Κατάρ νέος γύρος διαπραγματεύσεων με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας για τη Λωρίδα της Γάζας, με το ενδιαφέρον να είναι επικεντρωμένο στους ομήρους. 

Η διαθήκη αποτελείται από τρεις χειρόγραφες σελίδες, μέσα από

τις οποίες ο Γιαχία Σινουάρ φέρεται να δίνει οδηγίες στα μέλη της Χαμάς για τη διαχείριση των ομήρων, τους οποίους προσπαθεί να απελευθερώσει το Ισραήλ, εξηγώντας πώς μπορούν να αποκομίσουν μεγαλύτερα οφέλη από τους αυτούς και παραθέτοντας μία σειρά από ονόματα ομήρων, σύμφωνα με την παλαιστιανιακή εφημερίδα Al Quds που έφερε στο φως τα χειρόγραφα.

Στην τρίτη χειρόγραφη σελίδα ο Σινουάρ αναφέρεται σε 11 γυναίκες που κρατούνται όμηροι, μεταξύ των οποίων και η νοσοκόμα Nili Eliyahu Margalit, η οποία και απελευθερώθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

Ποια είναι η 41χρονη νοσοκόμα

Η Nili Eliyahu Margalit, σύμφωνα με τους Israel Of Times, απήχθη από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο φεστιβάλ στο Ισραήλ. 

Η 41χρονη νοσοκόμα αφέθηκε ελεύθερη στις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο μίας προσωρινής συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και των Ηνωμένων. 

Ήταν 7η Οκτωβρίου 2023 όταν η Nili Margalit, 41, συνελήφθη όμηρος από τρομοκράτες της Χαμάς στο σπίτι της στο Kibbutz Nir Oz. 

Η Margalit, νοσοκόμα στο νοσοκομείο Soroka, ήταν σε επαφή με πολλούς φίλους το πρωί της επίθεσης. Εκείνη την ώρα, βρισκόταν στο δωμάτιό της με τον σκύλο της, στέλνοντας μήνυμα στους φίλους της ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται στο σημείο «επί ώρες».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφερε ότι παραμένει κλειδωμένη στο δωμάτιο, ωστόσο, μπορούσε να ακούσει τους πυροβολισμούς. Μετά τις 09:12 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από αυτήν.

Το σπίτι της στο Nir Oz κάηκε ολοσχερώς και χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες για να επιβεβαιώσει ο ισραηλινός στρατός ότι η Margalit ήταν όμηρος στη Γάζα.

Όταν ο πρώην όμηρος Yocheved Lifshitz απελευθερώθηκε στις 23 Οκτωβρίου ανέφερε ότι η Margalit ήταν αιχμάλωτη και πως εργαζόταν ως νοσοκόμα, φροντίζοντας τους ανθρώπους. «Όπως κάνει πάντα» είπε ένας φίλος της. 

Υγειονομικοί ανά τον κόσμο είχαν απευθύνει έκκληση πολλές φορές για την απελευθέρωση της νοσοκόμας από τη Γάζα, η οποία και τελικά έγινε στις 30 Νοεμβρίου 2023. Μία μέρα αργότερα, την 1η Δεκεμβρίου 2023, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο του πατέρα της, Ελιγιάχου Μαργκαλίτ, η σορός του οποίου παραμένει στη Γάζα.

Unbelievable testimony by Nili Margalit, an Israeli nurse who was abducted from her house in Nir Oz.
She was taken by Gazan civilians who took her to a Hamas tunnel in Gaza and sold her to Hamas.
She took on the unofficial role of medically treating dozens of Israeli hostages,… pic.twitter.com/37axWSTARy

— Elad Simchayoff (@Elad_Si) January 4, 2024

 

Οι οδηγίες που άφησε ο Σινουάρ για τους ομήρους

Αναλυτικά, στο πρώτο χειρόγραφο ο Σινουάρ επικαλείται τον ύμνο 4 από τη Σούρα Μοχάμεντ που μεταφράζεται ως «αν τους πάρετε ομήρους αφού προκαλέσετε μεγάλες απώλειες, τότε είτε θα τους κάνετε χάρη με το να τους απελευθερώσετε από την ομηρία χωρίς αποζημίωσή ή λύτρα, ή θα πάρετε λύτρα κρατώντας τους ως αντάλλαγμα μέχρι να τους απελευθερώσετε».

Στη δεύτερο χειρόγραφο α ο Σινουάρ δίνει οδηγίες στα μέλη της Χαμάς να φροντίσουν τη ζωή των αιχμαλώτων, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί.

«Το καθήκον της απελευθέρωσης των δικών μας αιχμαλώτων μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την διαφύλαξη των αιχμαλώτων του εχθρού και η ανταμοιβή των αιχμαλώτων μας είναι προς όφελος των μουτζαχεντίν» προσθέτει ο Σινουάρ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.

Παράλληλα, στη διαθήκη ο Σινουάρ παραθέτει αριθμητικά στοιχεία των ισραηλινών ομήρων, διευκρινίζοντας ποια είναι η ηλικία τους και αν πρόκειται για στρατιώτες ή απλούς πολίτες.

Στην τρίτη χειρόγραφη σελίδα, ο ηγέτης της Χαμάς αναφέρεται σε 11 γυναίκες που κρατούνται όμηροι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:

1- Nili Eliyahu Margalit, 41 ετών, νοσοκόμα
2- Tamar Shalom Metzger, 78 ετών
3- Raymond Nahum Kirscht, 36 ετών, ασθενής
4- Elena Julian Turbanov, 50 ετών, Ρωσίδα
5- Noraline Babdella, 60 ετών, Φιλιππινέζα/Ισραηλινή
6 – Irina Tatem, 73 ετών, Ρωσίδα
7 – Bethlehem Yehuda, 49 ετών, Αμερικανίδα
8- Merav Ben Yamin Tal, 53 ετών
9 – Ο εχθρός του Μορντεκάι είναι γυναίκα κρατούμενη ηλικίας 75 ετών
10 – Ophelia Rothman, 77 ετών
11 – Detiza Hyman, 84 ετών

To άρθρο Ποια είναι η νοσοκόμα που ανέφερε στη διαθήκη του ο Σινουάρ: Φρόντιζε άλλους ομήρους στη Γάζα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Σινουάρ, Φρόντιζε, Γάζα,poia, sinouar, frontize, gaza