Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι μέρος της συμφωνίας με τη Ρωσία, λέει το Κίεβο

10:41 28/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 32η ημέρα και να μην υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών θα φιλοξενηθεί στην Τουρκία

«Η Τουρκία είναι μεταξύ εκείνων των χωρών που θα μπορούσαν να γίνουν εγγυήτριες της ασφάλειάς μας στο μέλλον», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία

για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Το Κίεβο έχει δηλώσει πως θέλει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας, οι οποίες θα προσέφεραν στην Ουκρανία προστασία από μια ομάδα συμμάχων σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης. «Οι προτεραιότητές μας στις διαπραγματεύσεις είναι γνωστές: η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια του νέου του διαγγέλματος το βράδυ της Κυριακής. 

Υπενθυμίζεται ότι ένας γύρος κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, στην Τουρκία, στην Αττάλεια, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, χωρίς να καταλήξει σε απτά αποτελέσματα. Έκτοτε, οι συνομιλίες συνεχίστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και κρίθηκαν «δύσκολες» και από τα δύο στρατόπεδα.

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι μέρος της συμφωνίας με τη Ρωσία, λέει το Κίεβο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα