Σιωπηλός Δρόμος: η σειρά που θα σας καθηλώσει

18:26 2/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Όταν το NETFLIX πάει στο MEGA. Αυτός θα μπορούσε επίσης να είναι ο τίτλος του θέματος, αφού η καινούργια σειρά του MEGA θα σας θυμίσει αντίστοιχες ξένες παραγωγές.

Εν αρχή ην ο λόγος. Και εδώ, ο λόγος, είναι «κεντημένος», δια χειρός Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσαμπάνη, με τους πετυχημένους σεναριογράφους να έχουν δημιουργήσει μία εντελώς διαφορετική ιστορία από αυτή των «Άγριων Μελισσών», καθώς διαδραματίζεται στη

σύγχρονη εποχή.

Ωστόσο και ο «Σιωπηλός Δρόμος» έχει δομημένους αλλά πολυδιάστατους χαρακτήρες, με τις ζωές τους, τις συμπεριφορές τους να μην υπάρχουν μόνο σε σελίδες χαρτί, αλλά να είναι αναγνωρίσιμοι, θνητοί, με πάθη, αδυναμίες… και πολλά μυστικά!

Ευτυχής συγκυρία όταν οι ήρωες ενός ευφάνταστου βιβλίου, σεναρίου, «ξεπηδούν» από μέσα του και ενσαρκώνονται με «χειρουργική» επιδεξιότητα για να αποτυπωθούν στις κάμερες με μοντέρνα ματιά και αισθητική. Σας φαίνονται υπερβολικά; Μην δώσετε απάντηση πριν παρακολουθήσετε το πρώτο επεισόδιο της σειράς, την Κυριακή το βράδυ, στο MEGA. Ο «Σιωπηλός Δρόμος» στρώνεται στη συχνότητα του σταθμού και αξίζει να τον «περπατήσετε», γιατί θα βρεθείτε… εκτός συνηθισμένου εγχώριου τηλεοπτικού τοπίου, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο είδος. Κινηματογραφικά πλάνα με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς περιττές παύσεις, με τις εικόνες και τις ερμηνείες να «δένουν» δημιουργώντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό προϊόν.

Ο σκηνοθέτης Βαρδής Μαρινάκης δεν έχει απλά «τοποθετήσει» τις κάμερές του, αλλά τις κινεί προσεχτικά καταγράφοντας τη δράση… και τις αντιδράσεις, όσες πρέπει να βλέπει ο τηλεθεατής! Οι ερμηνείες των ηθοποιών κερδίζουν στη «μάχη» με τις γραμμές του σεναρίου και με την πολύ προσεχτική και επιβλητική μουσική επένδυση από τον Θοδωρή Ρέγκλη δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από την οθόνη, συνειδητοποιώντας ότι αυτό που βλέπεις είναι ελληνική τηλεοπτική σειρά μυστηρίου. Κι ελπίζεις πως ο «Σιωπηλός Δρόμος» ανοίγει το δρόμο για άλλες αντίστοιχες εγχώριες παραγωγές που δικαιωματικά και άξια θα διεκδικήσουν μία θέση στο εξωτερικό. Γιατί έτσι θα γίνει… και θυμηθείτε το! Η τηλεοπτική παραγωγή μυθοπλασίας στα καλύτερά της και για αυτό θεωρούμε ότι το MEGA με τη FILMIKI PRODUCTIONS θα πρέπει να την προωθήσουν στο εξωτερικό. Γιατί «αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», το πρώτο επεισόδιο που παρακολούθησα σε αβάν πρεμιέρ με προδιαθέτει για μία εξίσου εντυπωσιακή συνέχεια επί της οθόνης.

Στο πρώτο επεισόδιο λοιπόν, η ιστορία μας μεταφέρει σε ένα πλούσιο προάστιο της Αθήνας, στο Βαθύ Αττικής, όπου ξαφνικά εξαφανίζεται το σχολικό λεωφορείο ενός ιδιωτικού σχολείου που πραγματοποιεί ένα από τα καθημερινά του δρομολόγια. Μέσα σ’ αυτό επιβαίνουν 9 μαθητές του δημοτικού σχολείου, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών μιας προνομιούχας τοπικής κοινότητας, μαζί με τον οδηγό και μια νεαρή συνοδό. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις τις αστυνομίας σαρώνουν από την πρώτη στιγμή την περιοχή, ενώ επικεφαλής των ερευνών αναλαμβάνει ο Νάσος Οικονομίδης, ένας έμπειρος αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Η συνταρακτική διαπίστωση πως πρόκειται για μια υπόθεση μαζικής απαγωγής δεν θα αργήσει να έρθει και ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος όχι μόνο για την δοκιμαζόμενη κοινότητα και τους τραγικούς γονείς, αλλά και για όλη τη χώρα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η Θάλεια Καρούζου, μια νεαρή δημοσιογράφος, επιστρέφει στην γενέτειρά της και βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

 

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

 

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο λοιπόν που την περιμέναμε, αυτή την Κυριακή 4 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, ο «Σιωπηλός Δρόμος» ανοίγει στο MEGA και δικαιολογημένα εκτιμάται πως αξίζει να τον «περπατήσουμε»… γιατί είναι από αυτές τις παραγωγές που ανοίγει καινούργιους δρόμους στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο…!

To άρθρο Σιωπηλός Δρόμος: η σειρά που θα σας καθηλώσει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα