Σουηδία: Πάνω από 7.000 νεκροί από κορονοϊό – Τηλεκπαίδευση για ένα μήνα

16:17 3/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Τηλεκπαίδευση ξεκινούν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σουηδία από τις 7 Δεκεμβρίου και για το υπόλοιπο του τετραμήνου.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέφεν Λεβέν καθώς αυξάνεται ο αριθμός των νέων θετικών διαγνώσεων στον νέο κορονοϊό και των θανάτων στη Σουηδία.

«Αυτό γίνεται ούτως ώστε να έχουμε ένα επιβραδυντικό αποτέλεσμα στην εξάπλωση της ασθένειας», δήλωσε ο Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν είναι ένα παρατεταμένο διάλειμμα για τα Χριστούγεννα», είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους μαθητές: «Σας εμπιστεύομαι».Οι μαθητές

της δευτεροβάθμιας θα μελετούν από το σπίτι έως τις 6 Ιανουαρίου.

Μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριοί τα κρούσματα του κορονοϊού στη Σουηδία αυξήθηκαν απότομα, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αύξηση σημείωσαν και οι νεκροί και οι νοσηλείες σε αυτή τη χώρα που δεν έχει επιλέξει τη λύση του lockdown για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα 6.485 νέα κρούσματα καθώς και 35 νεκρούς, φτάνοντας έτσι τον αριθμό στους 7.007 θανάτους από κορονοϊό.

Το ποσοστό των θανάτων ανά κάτοικο στη Σουηδία είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από εκείνο των γειτονικών της χωρών, αλλά χαμηλότερο από αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν τα λοκντάουν.

To άρθρο Σουηδία: Πάνω από 7.000 νεκροί από κορονοϊό – Τηλεκπαίδευση για ένα μήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα