Στέφανος Τσιτσιπάς - Ντανιίλ Μεντβέντεφ 1-1 LIVE: Σκληρή μάχη στο τρίτο σετ

10:18 28/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα προσπαθήσει να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα στον τελικό του Australian Open, αντιμετωπίζοντας στον δεύτερο ημιτελικό τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Μετά την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Μεντβέντεφ θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Australian Open, ωστόσο

ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αποφασισμένος να πάρει… εκδίκηση για τον περσινό χαμένο ημιτελικό στη Μελβούρνη και να πάρει για δεύτερη φορά στην καριέρα του την πρόκριση σε τελικό γκραντ σλαμ.

Παρακολουθήστε LIVE τον ημιτελικό Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ από το newsit.gr

Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές στο παρελθόν με πιο πρόσφατη τον προημιτελικό στο Roland Garros 2021 όπου ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 3-0.

Η προϊστορία ανάμεσα στον Έλληνα και στον Ρώσο είναι σαφώς υπέρ του δεύτερου, καθώς στις 8 φορές που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο Μεντβέντεφ μετρά 6 νίκες. Η μία από τις δύο νίκες του Τσιτσιπά και πιο πρόσφατη ήταν η επικράτησή του με 3-0 στον προημιτελικό του περυσινού major του Παρισιού, όπου ο 23χρονος τενίστας ηττήθηκε στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ.

Στην φάση των «8» του Australian Open, ο Τσιτσιπάς μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε 3-0 του Ιταλού, Γιάνικ Σίνερ, ενώ από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε μία τρομερή ανατροπή απέναντι στον Φίλιφ Οζέρ-Αλιασίμ για να φτάσει στον ημιτελικό, σε αγώνα που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες!

Όσον αφορά τον πρώτο διεκδικητή του τίτλου, αυτός είναι ο θρυλικός Ράφα Ναδάλ, ο οποίος νίκησε τον Μπερετίνι με 3-1 σετ στον πρώτο ημιτελικό κι έκλεισε θέση στον τελικό.

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς - Ντανιίλ Μεντβέντεφ 1-1 LIVE: Σκληρή μάχη στο τρίτο σετ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα