Θήβα: Ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας μετά τη λαίλαπα του κορονοϊού – «Γι’ αυτό ζω με δανεικά»

10:26 6/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο κορονοϊός έμελλε να ανατρέψει τα πάντα μέσα σε λίγους μήνες. Ο ίδιος απολύθηκε αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί. Η καταγγελία που έρχεται από τη Θήβα προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις…

Μία ακόμα περίπτωση τραγικών καθυστερήσεων αλλά και λαθών στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τους δημόσιους φορείς, έρχεται στο φως. Πρωταγωνιστής ο κ. Δημήτρης, ο οποίος κατήγγειλε στο Mega,

ότι αν και έχει απολυθεί εδώ και 8 μήνες, ακόμα περιμένει να λάβει το σχετικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

«Εργαζόμουν σε μια πολυεθνική και είχαμε την ατυχία να κλείσει το εργοστάσιο με τον κορονοϊό και οι εργαζόμενοι να απολυθούν, μείναμε 85 άτομα στο δρόμο. Έγινε καταγγελία της σύμβασης εργασίας στην ΕΡΓΑΝΗ, μας έδωσαν τα χαρτιά για να πάμε στον ΟΑΕΔ να γραφτούμε για να πάρουμε το επίδομα ανεργίας. Πήραμε τα χαρτιά, αλλά λόγω της καραντίνας εγώ δεν μπορούσα να πάω στο ΚΕΠΕΑ Θηβών που ανήκω.

Είχε ένα υποκατάστημα στα Οινόφυτα και καταθέσαμε τα χαρτιά και περιμέναμε. Οι συνάδελφοι που έμεναν στην Αθήνα, κατέθεσαν τα χαρτιά τους ηλεκτρονικά. Αυτοί που τα κατέθεσαν ηλεκτρονικά σε περίπου 60-70 μέρες άρχισαν να πληρώνονται. Εμείς περιμέναμε, κάναμε πολλές ενοχλήσεις, μας έλεγαν ότι έχουν στείλει τα χαρτιά να εγκριθούν, ενώ ήταν εκεί τα χαρτιά, όπως αποδείχτηκε, μας κορόιδευαν.

Μετά από πέντε μήνες μας κοινοποιήθηκε απόφαση ότι αποφασίζουν την απόρριψη της αίτησης, γιατί η εργασιακή σχέση τερματίστηκε με εκούσια αποχώρηση και με κοινή συναίνεση. Και αυτό, ενώ το εργοστάσιο έκλεισε, έγινε καταγγελία σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους και οι υπόλοιποι στην Αθήνα πληρώνονταν ήδη», εξήγησε ο κ. Δημήτρης.

«Όταν είπα ότι είναι απόλυση, μας είπαν να κάνουμε ένσταση και να πάμε στην επιτροπή ενστάσεων για να αποφασίσει. Με την επιτροπή ενστάσεων δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Έψαξα mail, τηλέφωνα, ό,τι μπορούσα. Με πήρε κυρία από το ΚΕΠΕΑ Ζωγράφου μία μέρα που είδα το email μου, της είπα ότι η ένσταση έγινε στις 8 Απριλίου και μου είπε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει μετά από 5-6 μήνες. 8 μήνες ζούμε με δανεικά, εγώ και άλλοι 15 συνάδελφοι. Στη Θήβα που επικοινωνούσαμε και μας έλεγαν ότι δεν έκλεισε το εργοστάσιο», συνέχισε ο ίδιος.

«Είμαι 59 ετών και χρειάζομαι και τα ένσημα για να βγω σε σύνταξη σε 2-3 χρόνια. Χρειάζομαι μερικά ένσημα για να συμπληρώσω τις 12.000 και αν δεν επιδοτηθώ, δεν αναγνωρίζεται ο χρόνος τώρα που είμαι σε αναμονή. Δουλεύω από το 1978 συνεχόμενα», κατέληξε ο κ. Δημήτρης.

To άρθρο Θήβα: Ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας μετά τη λαίλαπα του κορονοϊού – «Γι’ αυτό ζω με δανεικά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα