O θάνατος ήρθε από τον ουρανό στο Κιργιστάν

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κιργιστάν όταν αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων της Turkish Airlines συνετρίβη πάνω σε κατοικίες ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μανάς, βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας.

Οι περισσότεροι από αυτούς ζούσαν στο χωριό όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Πολλά από τα θύματα, τουλάχιστον έξι όπως έγινε γνωστό, είναι παιδιά.

Οι τοπικές Αρχές εξέφρασαν φόβους ότι είναι πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών…

Στο αεροσκάφος

επέβαιναν τέσσερα άτομα, από τα οποία ένα φέρεται να έχει επιζήσει.

Το περιστατικό συνέβη νωρίς τη Δευτέρα, στις 07:30 τοπική ώρα (03:30 στην Ελλάδα), ενώ το αεροσκάφος προσέγγιζε το αεροδρόμιο μέσα σε κακές καιρικές συνθήκες, οπότε για άγνωστους ακόμη λόγους συνετρίβη.

Το αεροσκάφος cargo κατέπεσε νωρίς το πρωί ενώ ήταν σε φάση προσγείωσης (REUTERS/Vladimir Pirogov)

Στο χωριό έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 15 κατοικίες. Εικόνες και βίντεο από την περιοχή δείχνουν πυκνή ομίχλη στο σημείο και καμένες κατοικίες.

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 747 εκτελούσε πτήση από το Χονγκ Κονγκ στην Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση το Μανάς. Ανήκε στην εταιρεία cargo ACT που πετά με την ονομασία MyCargo και ήταν 14 ετών.

Οι κιργίσιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η πτήση ήταν για λογαριασμό της Turkish Airlines, η οποία ωστόσο έχει κρατήσει αποστάσεις από το περιστατικό, όπως σημειώνει το BBC.

Γύρω στις 15 κατοικίες έχουν καταστραφεί στο σημείο της πρόσκρουσης (REUTERS/Vladimir Pirogov)

The post O θάνατος ήρθε από τον ουρανό στο Κιργιστάν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα