To φάουλ του Νίκου Ανδρουλάκη

Υπάρχουν τα γκολ από τα αποδυτήρια, υπάρχουν και τα φάουλ από τα αποδυτήρια. Με ένα τέτοιο «φάουλ» ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του για την αρχηγία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Αντί -και ως ο νεότερος από τους υποψήφιους- να μιλήσει συγκεκριμένα για τη ταυτότητα τα χαρακτηριστικά και την πολιτική πρόταση για την έξοδο της χώρας που θα πρέπει να φέρει ως προίκα ο νέος κομματικός σχηματισμός της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και πώς αυτά θα διαμορφωθούν, προτίμησε και αυτός

να καταφύγει στο παρελθόν και να ασκήσει κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου για τις πολιτικές του επιλογές το 2010-2012. Μια επιστροφή στο παρελθόν, αντί για ένα άλμα στο μέλλον, θα πει κάποιος.

Ειδικότερα ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε δύο σημεία: α) την αποδοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, και β) τη συμφωνία μετά τις εκλογές του 2012 στην τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, του κανόνα στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού το περίφημο 4-2-1.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ανδρουλάκης αναζωπυρώνει μια διχαστική συζήτηση που όλοι στον χώρο αναγνωρίζουν ότι στην παρούσα φάση των λεπτών ισορροπιών θα υπονομεύσει το εγχείρημα. «Είναι σαν να κατασκευάζει ένα εχθρό με στόχο να ενισχύσει την υποψηφιότητά του», όπως σχολίασε πρώην υπουργός εκείνης της περιόδου.

Και είναι «φάουλ» του κ. Ανδρουλάκη για τους εξής λόγους:

Α) Επιλέγει να δείχνει πως δεν γνωρίζει (;) ή δεν θυμάται (;) τα πραγματικά γεγονότα εκείνων των ημερών. Για να τα θυμηθούμε, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε να γίνει η κυβέρνηση Παπαδήμου με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και υπουργούς τον Μάκη Βορίδη και τον Αδωνι Γεωργιάδη, γιατί το έθετε ως όρο ο Αντώνης Σαμαράς ώστε να «μπαλώσει» την εκ δεξιών του τρύπα της ΝΔ. Οπως ισχυρίζονται από το ΚΙΔΗΣΟ τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά τοις πάσι στο ΠΑΣΟΚ .

Β) Tην «πέφτει» στον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος όμως δεν είναι καν υποψήφιος! Ούτε έδωσε αφορμή, ενώ το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει εκφράσει ακόμη την υποστήριξή του σε κάποιον υποψήφιο, παρά το γεγονός ότι η φημολογία για συμφωνία στήριξης της Φώφης Γεννηματά είναι έντονη. Το ίδιο έντονη είναι και η εκτίμηση ότι στελέχη του δείχνουν προτίμηση στον Γιώργο Καμίνη. Άρα από κει δεν μπορεί να περιμένει σημαντικό αριθμό ψήφων.

Επίσης ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει ακόμη να πει καθαρά -όπως έχουν κάνει ήδη το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ο Γ. Καμίνης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιάννης Μανιάτης- τη θέση του για το εκκρεμές ζήτημα της, εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Μέχρι στιγμής δεν μας έχει κάνει απολύτως καθαρό τι θέλει. Επιθυμεί ο ευρωβουλευτής της Ελιάς την αυτοπρόσωπη παρουσία του κάθε ψηφοφόρου, όπως θέλει το ΠΑΣΟΚ, ή το περίφημο e-voting δηλαδή την εξ αποστάσεως ψηφοφορία χωρίς φυσική παρουσία. Το μόνο που έχει πει είναι να διευκολυνθούν οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Ολα αυτά δίνουν ένα μη σαφές στίγμα. Ναι, είναι νέος και έχει νέες ιδέες. Αλλά αντί να καταθέσει και να αντιπαραθέσει προτάσεις, μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη συγκρότηση του χώρου και την πορεία της χώρας για να βγει από τα μνημόνια, φαίνεται να επιλέγει την αναμέτρηση με το παρελθόν, σαν να θέλει να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με κάποιους στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό όμως πόσους ενδιαφέρει;

The post To φάουλ του Νίκου Ανδρουλάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα