Δηλητηρίαση από ποτά-«μπόμπες» καταγγέλλουν βρετανοί τουρίστες στη Ζάκυνθο

19:15 5/8/2018 - Πηγή: Protagon

Μια δυσάρεστη εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν εύκολα είχαν νεαροί βρετανοί τουρίστες στη Ζάκυνθο, οι οποίοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης από το αλκοόλ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Sun, οι Βρετανοί, όλοι ηλικίας μεταξύ 17 και 18 ετών, βρέθηκαν στο νησί στα τέλη Ιουλίου για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το σχολείο Northumberland.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας τους στον Λαγανά, σχεδόν όλα τα αγόρια καταγγέλλουν ότι αρρώστησαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, παρότι είχαν πιει

μόλις τρία ποτά ολόκληρο το βράδυ.

Ενας από τους παθόντες, ο Κόουλ Μπράντον σε δηλώσεις του στη Sun, ισχυρίζεται ότι υπέστη δηλητηρίαση από μεθανόλη που περιείχαν τα ποτά.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι αρρωστήσαμε επειδή δηλητηριαστήκαμε από το αλκοόλ. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο θυμωμένος νιώθω που κάποιοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν τη ζωή μας σε κίνδυνο για να βγάλουν μερικά χρήματα».

Μαζί με τους φίλους του ο Κόουλ επισκέφτηκαν το ένα μετά άλλο τα μπαρ του Λαγανά, όπου κάποιοι παράγγελναν μπύρες, άλλοι ποτά και άλλοι κοκτέιλ. Στο τρίτο μπαρ, κάποια από τα παιδιά άρχισαν να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο επειδή δεν ένιωθαν καλά.

Ο νεαρός Βρετανός λέει ότι επέστρεψε και αυτός στο δωμάτιο γύρω στα μεσάνυχτα, αλλά ξύπνησε στις 3 τα ξημερώματα, κάθιδρος και με δυνατό πόνο στο στομάχι.

«Πήγα στην τουαλέτα του δωματίου και έκανα εμετό. Ο συγκάτοικός μου είχε ήδη κάνει. Βγήκα στον διάδρομο, κοίταξα δεξιά και αριστερά, όλοι ήταν εκεί και ένιωθαν άρρωστοι. Ο εμετός μας ήταν κόκκινος και μαύρος. Ένα από τα παιδιά ήταν ξαπλωμένο και άρχισε να έχει σπασμούς». Στο νοσοκομείο, παρά τον ορό συνέχισε να κάνει εμετό.

Οι γιατροί ήταν αυτοί που τους είπαν ότι δηλητηριάστηκαν από μεθανόλη.

Οι νεαροί ανάρρωσαν στο ξενοδοχείο και πλέον έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.

The post Δηλητηρίαση από ποτά-«μπόμπες» καταγγέλλουν βρετανοί τουρίστες στη Ζάκυνθο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα