Ελιγμών συνέχεια από τον ισορροπιστή Πουτζδεμόν

Θολώνει εκ νέου τα νερά ο καταλανός πρόεδρος Κάρλες Πουτζδεμόν για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, καθώς για μία ακόμη φορά αντί ξεκάθαρης απάντησης στη Μαδρίτη -και τους ίδιους τους Καταλανούς- φαίνεται να επιλέγει το δοκιμασμένο «στρίβειν δια της διπλωματίας».

Σε επιστολή του προς την κυβέρνηση Ραχόι, ο Πουτζδεμόν εκφράζει την επιθυμία του να «αναστείλει» για δύο μήνες την εντολή που του έδωσαν στο δημοψήφισμα της 1ης

Οκτωβρίου οι Καταλανοί, έτσι ώστε όπως λέει, να ξεκινήσει διάλογος με τη Μαδρίτη.

Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο του ισπανού πρωθυπουργού σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα με το οποίο ζητούσε από την καταλανική κυβέρνηση να διευκρινίσει αν τελικά έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία της αυτόνομης επαρχίας ή όχι.

«Κατά τη διάρκεια των δύο προσεχών μηνών, κύριος στόχος μας είναι να προσέλθουμε σε διάλογο», γράφει προς τον Μαριάνο Ραχόι, ο Κάρλες Πουτζδεμόν και μιλά για αναστολή της εντολής που του έδωσαν οι Καταλανοί.

«Η επιστολή Πουτζεμόν δεν αποτελεί απάντηση», αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών της ισπανικής κυβέρνησης, Αλφόνσο Ντάστις. «Είναι σαφές ότι ο κ. Πουτζδεμόν δεν απάντησε, δεν διαφώτισε σχετικά με αυτό που του ζητήθηκε», δήλωσε ο υπ ουργός του Ραχόι και επέμεινε πως ο νέος ελιγμός του καταλανού προέδρου δεν αποτελεί απάντηση στο τελεσίγραφο της Μαδρίτης.

The post Ελιγμών συνέχεια από τον ισορροπιστή Πουτζδεμόν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα