Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από το Μαξίμου με εξαγγελίες, ΚΕΕΛΠΝΟ και… Αδωνι

Μια μέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό, άνοιξε η υπόθεση Novartis. Αμέσως μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί στον κυβερνητικό συνασπισμό η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ φαίνεται πως έρχεται νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με ΚΕΕΛΠΝΟ

και Aδωνι Γεωργιάδη.

Στις 21 Ιουνίου ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, αναφερόμενος στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μίλησε για την υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διερεύνησης τυχόν ποινικών ευθυνών του αντιπροέδρου της ΝΔ.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για το πολιτικό πρόσωπο που χρησιμοποίησε αυτήν την παρανομία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλωμενάκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για 22 προσλήψεις που έγιναν επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη. Η υπόθεση Novartis στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επενδύσει πολλά επέστρεψε τελικά στη Δικαιοσύνη, αφού η Βουλή δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους. Παρά το γεγονός ότι και αυτή η υπόθεση δεν αποκλείεται να έχει την ίδια κατάληξη, αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να στηθεί προανακριτική για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η δικογραφία για την υπόθεση με τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, στον Πρόεδρο της Βουλής ενώ έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις εναντίων επιτελικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι διώξεις αυτές ασκήθηκαν με βάση το πόρισμα του μεικτού κλιμακίου Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας, που διαβιβάστηκε στις αρχές Μαΐου από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία εξακολουθεί να χειρίζεται και τον φάκελο Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να κληθεί η κυρία Παπασπύρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή τις καταγγελίες εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ ότι ασκεί εκβιασμούς και πιέσεις εναντίον τους και ότι με την έρευνα που διεξάγει το Κέντρο αποσκοπεί στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και όχι στην εξέταση της αλήθειας.

Ο πολιτικός θόρυβος που μπορεί να κάνει το άνοιγμα της υπόθεσης -σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες που προγραμματίζει το Μαξίμου, μετά την έξοδο από το μνημόνιο- αποτελεί το αντίδοτο της κυβέρνησης για τη φθορά που της προκαλεί το Σκοπιανό.

Οι παροχές θα περιλαμβάνουν τη 13η σύνταξη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως «παυσίπονο» στις μόνιμες περικοπές των συντάξεων έστω και για έναν μόνο χρόνο, φοροελαφρύνσεις, όσο περισσότερα κοινωνικά επιδόματα γίνεται μέσω των «αντίμετρων» και βέβαια εκατοντάδες νέους διορισμούς στο Δημόσιο, βασισμένους στην αναλογία «μια προς μια» μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι έστω και για λίγο, όσο χρειάζεται μέχρι τις εκλογές, το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση θα αναστραφεί και θα δημιουργηθεί μια νέα πλειοψηφική συμμαχία με τους πολύ αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Μένει να δούμε αν με «καμινάδες» -όπως λένε όσοι χρησιμοποιούν ακόμα παλιούς ποδοσφαιρικούς όρους- ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κάνει την ανατροπή σε μια φάση που φαίνεται να πληρώνει πολύ ακριβά τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

The post Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από το Μαξίμου με εξαγγελίες, ΚΕΕΛΠΝΟ και… Αδωνι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα