Η Μ&Μ Gas πέρασε εξ ολοκλήρου στον Μυτιληναίο

Με ανακοίνωσή του ο Oμιλος εταιρειών Μυτιληναίος γνωστοποίησε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου τη συμφωνία απόκτησης του 50% της εταιρείας M&M Gas Cο SA από την εταιρεία MOTOR OIL HELLAS.

Η εταιρεία M & M περνά στον Μυτιληναίο εξ ολοκλήρου -πλέον είναι ο μοναδικός

της μέτοχος-, όπως είχε εξαγγελθεί. Επ’ αυτού, ο νέος ιδιοκτήτης σημειώνει ότι η παραπάνω συμφωνία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική πρόθεση του Ομίλου για περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων φυσικού αερίου.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Ο Oμιλος Μυτιληναίος είναι ο πρώτος καταναλωτής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με ανάγκες που ανέρχονται σε 1,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. Μάλιστα οι προβλέψεις προδικάζουν αύξηση των αναγκών του κατά 1 δισ. κυβικά μέτρα όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Από τον περασμένο Ιούλιο ο Ομιλος Μυτιληναίου έγινε η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από την Qatar Gas, βάζοντας με αυτό τον τρόπο στη λίστα των συνεργατών τον μεγαλύτερο προμηθευτή LNG. Επίσης ο Ομιλος εισάγει ποσότητες φυσικού αερίου από τον ρωσικό κολοσσό Gazprom, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με έναν ακόμη.

The post Η Μ&Μ Gas πέρασε εξ ολοκλήρου στον Μυτιληναίο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα