Καμμένος: Θα υπηρετήσουμε τη συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους

Στο οξύμωρο της θέσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση», αλλά «δεν δεχόμαστε όρο Μακεδονία» στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ, επέμεινε ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

υπογράμμισε πως το κόμμα του μένει σταθερό στη θέση του 1992 για το ζήτημα της ονομασίας, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στους χερισμούς του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση τη δέσμευση των Σκοπίων για συνταγματική αλλαγή, ενώ υπογράμμισε ότι η συνταγματική κατοχύρωση είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το όνομα της γειτονικής χώρας.

Όσο για την σταθερότητα της κυβέρνησης και τα σενάρια περί αποσταθεροποίησής της εξαιτίας της στάσης των ΑΝΕΛ στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του έχει μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σκοπεύει να την τηρήσει μέχρι τέλους (της τετραετίας).

Κάνοντας μία σύνομη αναφορά στις εξελίξεις στην οικονομία, το αφήγησμα της εξόδου από το μνημόνιο κτλ, ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας.

Απέναντι σε όσους σχεδιάζουν σενάρια, οι δικές μας θέσεις είναι απόλυτα καθαρές, επέμεινε και έθεσε το ερώτημα προς τη Νέα Δημοκρατία με ποια από όλες τις θέσεις που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί πορεύεται στο ζήτημα, της Ντόρας Μπακογιάννη του Κώστα Καραμανλή ή τη θέση του Κυριάκου Μητσοτακη.

Επί της ουσίας του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος εκτίκησε ότι μέχρι την επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχει προχωρήσει τόσο πολύ η διαπραγμάτευση και ότι η κυβέρνηση Ζάεφ οφείλει να αναλάβει μία σειρά από δεσμεύσεις στη μακρά – όπως είπε- ενταξιακή της πορεία. Στο σημείο αυτό μάλιστα, έφερε το παράδειγμα της Βρετανίας που όταν θέλησε να γίνει μέλος της ΕΟΚ άλλαξε το όνομα με το οποίο έγινε τελικά δεκτή, σε Ηνωμένο Βασίλειο από Μεγάλη Βρετανία μπροστά στη γαλλική αντίδραση για τη Βρετάνη.

The post Καμμένος: Θα υπηρετήσουμε τη συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα