Κικίλιας κατά Τζανακόπουλου για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο δηλώνοντας ότι ο τελευταίος υπέπεσε σε ολίσθημα όταν υπέδειξε στη Δικαιοσύνη με ποιον τρόπο πρέπει να κάνει τη δουλειά της, ενώ έκανε λόγο για «κυνική ομολογία» ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων – ΜΜΕ.

«Παραδέχθηκε ότι όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

– ΑΝΕΛ επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό σόου που της γύρισε μπούμερανγκ», πρόσθεσε o κ. Κικίλιας. Και σημείωσε ότι «ο κ. Τζανακόπουλος, αν είχε λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να απαντήσει στον ελληνικό λαό ποιος κρύβεται πίσω από την οffshore της “Αυγής” και τι γίνεται με τις σκαστές παρανομίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου». Τον κάλεσε τέλος προτού ξαναμιλήσει για διαφάνεια και δικαιοσύνη «να θυμάται την παροιμία “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”».

Νωρίτερα ο κ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα την πάταξη της διαπλοκής και τόνισε ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες του τριγώνου της διαπλοκής. «Οι τράπεζες δάνειζαν με αέρα σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ», σημείωσε, κάνοντας λόγο για όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων και για ποινικές ευθύνες και πολιτικών προσώπων.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων – ΜΜΕ «δεν είναι το τέλος της μάχης κατά της διαπλοκής, είναι η αρχή», καθώς τη σκυτάλη, όπως δήλωσε «παίρνει τώρα η Δικαιοσύνη».

«Το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών είναι παρωχημένο και πρέπει στη Συνταγματική Αναθεώρηση να τροποποιηθεί», τόνισε, ενώ υποστήριξε ότι «η κρίση του Τύπου είναι διαρκής και βαθύτατη. Είναι και κρίση αξιών εκτός από οικονομική».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι συνειδητά μετείχε στις υπόγειες συναλλαγές. «Η ρύθμιση των δανείων του για τον Κήρυκα Χανίων είναι ένα τραπεζικό μπαλόνι», πρόσθεσε και ταυτόχρονα κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις πώς σκοπεύει να πληρώσει τα δάνειά του.

The post Κικίλιας κατά Τζανακόπουλου για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα