Ο Μπόρις Τζόνσον ακυρώνει την επίσκεψή του στη Μόσχα

17:08 8/4/2017 - Πηγή: Protagon

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την ακύρωση της επίσκεψης που θα πραγματοποιούσε τη Δευτέρα 10 Απριλίου στη Μόσχα, μετά τα τελευταία γεγονότα στη Συρία.

«Οι εξελίξεις στη Συρία έχουν αλλάξει την κατάσταση δραματικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έμμεσα υποδεικνύοντας την επίθεση με χημικά την περασμένη Τρίτη και την πυραυλική επίθεση-απάντηση των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Οπως προσθέτει, «η προτεραιότητά μου είναι τώρα να συνεχίσω την επικοινωνία μου με τις ΗΠΑ,

αλλά κι άλλες χώρες για την προετοιμασία της διάσκεψης της ομάδας G7 (10-11 Απριλίου) προκειμένου να συντονιστεί μία διεθνής προσπάθεια για την κατάπαυση του πυρός, μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας ειρήνευσης».

Εγινε ακόμη γνωστό ότι συζήτησε τα σχέδια του με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Αντίθετα από τον Τζόνσον, ο Τίλερσον θα επισκεφτεί κανονικά τη Μόσχα, όπως έχει προγραμματιστεί.

Το politico.eu σημειώνει ότι η επίσκεψη του Τζόνσον και η συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ θα ήταν η πρώτη για τις δύο χώρες από το 2012.

Η επίθεση των ΗΠΑ έχει βάλει απότομα τις ΗΠΑ και μέρος των συμμάχων τους σε μια νέα φάση καχυποψίας έναντι της Ρωσίας. Σταθερός σύμμαχος του Μπασάρ αλ-Ασαντ από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, η Ρωσία καταδίκασε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ ως επίθεση σε κυρίαρχο κράτος.

Η Μόσχα είχε ειδοποιηθεί για την αμερικανική επίθεση, αλλά φέρεται μάλιστα να είχε ειδοποιήσει η ίδια τη Συρία, μια κίνηση που είναι πιθανό ότι μετρίασε τις επιπτώσεις του πλήγματος.

The post Ο Μπόρις Τζόνσον ακυρώνει την επίσκεψή του στη Μόσχα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα