Πανεπιστημιακή αστυνομία κατά της ανομίας ζητά ο Χρυσόγονος

Την λύση της πανεπιστημιακής αστυνομίας υπό την εποπτεία των πρυτανικών αρχών προκρίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και πανεπιστημιακός) Κώστας Χρυσόγονος για την αντιμετώπιση των περιστατικών στα ΑΕΙ.

Σε σχόλιό του για δημοσίευμα της Καθημερινής την Παρασκευή, ο κ. Χρυσόγονος τονίζει ότι «χρειάζεται ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας σε κάθε ΑΕΙ», η οποία θα υπάγεται

στις πρυτανικές Αρχές.

Προσθέτει ότι χρειάζεται διαρκής έλεγχος ώστε «να μην έχουν πρόσβαση πρόσωπα άσχετα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Χρειάζεται ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας σε κάθε ΑΕΙ, υπαγόμενης στις πρυτανικές αρχές και διαρκής έλεγχος ώστε στους χώρους των ιδρυμάτων να μην έχουν πρόσβαση πρόσωπα άσχετα προς την πανεπιστημιακή κοινότητα https://t.co/mHqAtobdTw

— Κώστας Χρυσόγονος (@Chrysogonos_K) May 11, 2018

Στο δημοσίευμά της η «Καθημερινή» τονίζει ότι μέσα στην εξαετία 2011-2017 καταγράφηκαν 358 περιστατικά ανομίας σε 19 ελληνικά ιδρύματα, ενώ σημαντικό ποσοστό κατέχουν οι επιθέσεις βίας (κάθε είδους) κατά πανεπιστημιακών.

Στη μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας φαίνεται ότι το ΑΠΘ, που είναι και το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα, κατέχει την πρωτιά στα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στον Τύπο με 113 και ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών με 70 περιστατικά, το ΕΜΠ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 37 και 36 περιστατικά αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το είδος των πράξεων, κυριαρχεί η παρεμπόδιση δραστηριότητας και ακολουθούν οι καταλήψεις και οι εισβολές αγνώστων.

The post Πανεπιστημιακή αστυνομία κατά της ανομίας ζητά ο Χρυσόγονος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα