Περισσότερες οικογενειακές στιγμές, πιο υγιεινά γεύματα

Η πρόσκληση της εταιρείας Uncle Ben’s έγραφε ότι μας περιμένουν να απολαύσουμε δημιουργικές μαγειρικές στιγμές μαζί με τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας Ben’s Beginners. Τι φαντάζεται κανείς; Ότι πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία θα προηγηθούν κάποιες ομιλίες και θα ακολουθήσει γεύμα με αναμφίβολα ωραία πιάτα όταν τα ετοιμάζει ένας από τους καλύτερους σεφ της εποχής μας με ένα ρύζι

το οποίο μετράει 58 χρόνια ζωής στην Ελλάδα (για την ακρίβεια είναι το πρώτο συσκευασμένο ρύζι που λανσαρίστηκε στη χώρα μας το 1958). Σίγουρα πάντως δεν μπορεί να φανταστεί ότι αν δεν μαγειρέψει δεν θα φάει!

Αυτό ακριβώς όμως συνέβη την περασμένη Παρασκευή στο School of Gastronomy στον ωραίο χώρο του Εθνικού, απέναντι από το Ζάππειο. Και ήταν πολύ διασκεδαστικό. Σας εξομολογούμαι μάλιστα ότι παρά λίγο να τινάξω το γλυκό στον αέρα (ήμουν στην ομάδα που ετοίμαζε το επιδόρπιο) όταν αντί για 3 κουταλάκια του γλυκού έριξα στη γέμιση 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο. Θα γινόταν σκέτη πίκρα αλλά το πήρα είδηση την τελευταία στιγμή και το σώσαμε. Το μενού που ετοιμάσαμε χωρισμένοι σε 4 ομάδες περιλάμβανε, σαλάτα με καστανό ρύζι, κράνμπερις, σταφίδες και ντρέσινγκ με ρόδι και δυόσμο, αρωματικό λαβράκι, σπανακόρυζο και τέλος γλυκιά πίτα με σταφίδες και μπαχαρικά.

Θα σας τα πω όμως όλα με τη σειρά:

Με την κοινωνική πρωτοβουλία Ben’s Beginners, η εταιρεία Mars Hellas έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους γονείς στο θέμα της διατροφής των παιδιών τους και να τους ενθαρρύνει μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί τους. «Το πρόγραμμα Ben’s Beginners σχεδιάστηκε, ώστε να προωθεί την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του γεύματος. Τα περισσότερα παιδιά έχουν μια έμφυτη περιέργεια για την κουζίνα. Ας την εκμεταλλευτούμε λοιπόν, για να τους μάθουμε να τρώνε πιο υγιεινά!» είπε η Κατερίνα Τσαγκόγεωργα, brand manager για το Uncle Ben’s της εταιρίας Mars Hellas και θα συμφωνήσουμε μαζί της. Εξάλλου, πέρα από την ανάγκη για σωστές συνήθειες με τον τρόπο αυτό ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί. Κάτι που συνέβη και με μας όταν, όλοι μαζί, υπάλληλοι της εταιρείας που μας φιλοξένησε και δημοσιογράφοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μαγειρέψαμε ακολουθώντας τις οδηγίες του έμπειρου σεφ.

Η ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή όλης της οικογένειας και ειδικά των παιδιών είναι επιτακτική στη χώρα μας καθώς μια πανελλαδική μελέτη σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO, 2009), έδειξε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από την αναφερόμενη έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού.

Τα στοιχεία αυτά μας τα έδωσε ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος δρ Π0λ Φαρατζιάν, υπεύθυνος επιστημονικών ερευνών και δράσεων της ΜΚΟ «Διατροφή του παιδιού». Από την ομιλία του κράτησα ακόμη ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα (τρως λιγότερο από κάποιο αν π.χ. έχει πολλές θερμίδες) και επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η συνέργεια των ουσιών που περιέχει ένα τρόφιμο. Παράδειγμα; Είναι άλλο πράγμα να φας μια ντομάτα φρέσκια κι άλλο να πάρεις το πολύτιμο λυκοπένιο που περιέχει σε χαπάκι. Χάρηκα επίσης όταν ο Σκαρμούτσος μάς θύμισε τη θρησκευτική δίαιτα. Αυτό το διαιτολόγιο που ακολουθούσαν αυστηρά σε όλα τα ελληνικά σπίτια μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες είναι ότι πιο υγιεινό, πλήρες και ταιριαστό για τον οργανισμό μας -κι ας μην είμαστε (όλοι) θεοσεβούμενοι- ενώ επιπλέον δίνει την καλύτερη απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα «τι να φάμε σήμερα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής εγκαινιάστηκε και το Ben’s Academy, μια διασκεδαστική εμπειρία με την Θέμιδα Καρδιόλακα που θα κάνει σειρά μαθημάτων μαγειρικής για όλη την οικογένεια, δωρεάν μέσα από τη σελίδα Uncle Ben’s στο Facebook. Ξεκίνησε επίσης o 2ος μεγάλος digital διαγωνισμός Ben’s Beginners, που σκοπό έχει να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef, αλλά και τους γονείς τους. Αν λοιπόν έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών τραβήξτε ένα video ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben’s και ανεβάστε το στο www.unclebens.gr. Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου και ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000 ευρώ μετρητά, ενώ ο 2ος και 3ος από 1.000 ευρώ.

Διάρκεια διεξαγωγής διαγωνισμού: Εως και την Τρίτη 18/10/2016.

The post Περισσότερες οικογενειακές στιγμές, πιο υγιεινά γεύματα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα