Πόσο καλά θυμάστε ό,τι αγγίξατε σήμερα;
«Τα περισσότερα από αυτά που ξέρουμε σήμερα για περασμένους πολιτισμούς είναι διαμέσου των αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι τότε» λέει στην Βαλέρια Περάσο του BBC η γεννημένη στην Αργεντινή Τσουκότι. «Eργαλεία, χειρόγραφα, οικιακά σκεύη, ρούχα και αντικείμενα τέχνης μας μαθαίνουν τι έτρωγαν και πώς φέρονταν, πώς εργάζονταν και πώς εκφράζονταν».
Η δίχρονη Αννα Χανέντα ζει σε έναν κόσμο με αποχρώσεις του ροζ. ΤαΜε αυτή τη λογική, που ταιριάζει περισσότερο σε επιστήμονα-μελετητή και λιγότερο σε καλλιτέχνη, η Τσουκότι αποφάσισε να δημιουργήσει μια «χρονοκάψουλα» και να δημιουργήσει πορτραίτα ανθρώπων με τη βοήθεια των υπαρχόντων τους και των πραγμάτων που χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή τους.
Μια μέρα του Ντέιβιντ Τρου, ενός καουμπόη τρίτης γενιάς που δουλεύει σε ράντσο στο Τάκσον της Αριζόνα. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε να εξημερώσουμε και να σελώσουμε πάνω από 160 άλογα» δήλωσε«Εψαχνα σημάδια ζωής που θα με ενέπνεαν να τα διατηρήσω ζωντανά, καθώς ορισμένα από αυτά σιγά σιγά εξαφανίζονται. Ταξίδεψα στην Αριζόνα αναζητώντας έναν καουμπόη και στο Τόκιο μία γκέισα για να απαθανατίσω τα αντικείμενα που απαρτίζουν το υλικό τους περιβάλλον» υπογραμμίζει η Τσουκότι.
Τα υπάρχοντα του 72χρονου Λιού, ενός κατασκευαστή μαριονετών από την Σαγκάη που τόνισε στην Τσουκότι: «Θα ήθελα ο κόσμος να κατανοήσει καλύτερα τον λαϊκό πολιτισμό της Κίνας, που φωλιάζει βαθιά στην καρδιά του καθενός από εμάς»Επειτα από σύντομη αναζήτηση εντόπισε τον 23χρονο Αμερικανό καουμπόη Ντέιβιντ και τον 32χρονο Γιαπωνέζο Εϊτάρο που διδάχθηκε το ρόλο της γκέισας από τη μητέρα του.
Η περούκα στη μέση της φωτογραφίας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα του Εϊτάρο, γιατί ανήκε στη μητέρα τουΚαθώς εργαζόταν πάνω στο σχέδιο αυτό που ονόμασε «Καθετί που αγγίξαμε», η Τσουκότι ανακάλυψε πως ο μέσος άνθρωπος στον ανεπτυγμένο κόσμο αγγίζει περί τα 140 αντικείμενα κάθε μέρα – εκτός από σταθερά αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως οι βρύσες, τα πόμολα της πόρτας και οι διακόπτες του ηλεκτρικού.
Η Γέμα είναι μαγείρισσα από το Μαρακές του Μαρόκου και μητέρα ενός παιδιού, κάτι που εξηγεί την παρουσία του πατινιούΤαξινόμησε τα αντικείμενα με χρονολογική σειρά και στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάλυση των αντικειμένων έδωσε ένα μεγάλο πλούτο πληροφοριών για το άτομο που τα χρησιμοποιεί (όχι μόνο σχετικά με τις ατομικές του δεξιότητες, αλλά επίσης και για το ψυχολογικό του προφίλ).
Ο κόσμος του ηλικίας ενός μηνός Αρλο Μπάτλερ, όπως τον είδε η Λονδρέζα μητέρα του Τες, η οποία συμπεριέλαβε και τη ζώνη με τη βοήθεια της οποίας τον θηλάζειΩστόσο, δεν ήταν σε θέση όλοι οι άνθρωποι που ανακάλυψε η Τσουκότι, να την προμηθεύσουν με τα αντικείμενα που αγγίζουν κάθε μέρα. Η Πιεδάδ, μια καλόγρια από τη Μαδρίτη για παράδειγμα, της έδωσε μόνο το ράσο της, τη Βίβλο, το ροζάριο των προσευχών, το σκούφο και τις παντόφλες της.
Ο Ησαΐας Ρίμερ είναι κρεοπώλης από το Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής, μιας χώρας που έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κατανάλωσης κόκκινου κρέατος στον κόσμοΟταν η Τσουκότι τη ρώτησε σχετικά, η Πιεδάδ που κατάγεται από το Εκουαδόρ της απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως καθώς δεν βγήκε από το μοναστήρι επί 28 συνεχόμενα χρόνια αυτή είναι η μόνη της περιουσία!
Η ημέρα της καλόγριας Πιεδάδ από το Εκουαδόρ είναι αφιερωμένη ολοκληρωτικά στη λατρεία του Δημιουργού της«Την επισκέφτηκα και μου έδωσε τα αντικείμενα που της ζήτησα μέσα σε μια σακούλα. Οταν τη ρώτησα σχετικά με την κούπα, την οδοντόβουρτσα και τη χτένα της, μου είπε πως αυτά δεν θα πρέπει να με ενδιαφέρουν, γιατί δεν έχουν να κάνουν με την πνευματική της υπόσταση».
Ο «Τσα-τσα» Γιεχαϊγιεχάν είναι ένας νέος μουσικός από το Γκιζού της Κίνας, που τραγουδάει, συνθέτει και βγάζει το χαρτζιλίκι του ως DJ σε διάφορα μπαρ και νυχτερινά κέντρα«Δεν νομίζω πως αυτό το σχέδιο έχει τέλος» εκμυστηρεύεται στη δημοσιογράφο του BBC η Τσουκότι, η οποία όπως δηλώνει θα ήθελε τώρα να φωτογραφήσει «νέους τόπους, νέα αντικείμενα και ιδιαίτερους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ορισμένους πλούσιους αλλά και κάποιους που δραστηριοποιούνται στη δημόσια ζωή».
Η Τσουκότι ταχτοποιεί τα αντικείμενα της Κίτι, μιας καλλιτέχνιδας του τατουάζ από την Μελβούρνη της ΑυστραλίαςΚαι αναρωτιέται με νόημα, αν «ξανατρέξει» σε μια δεκαετία την παρούσα φάση του σχεδίου της, ποια αντικείμενα θα έχουν παραμείνει σε χρήση και ποια θα έχουν εξαφανιστεί.
The post Πόσο καλά θυμάστε ό,τι αγγίξατε σήμερα; appeared first on Protagon.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτά είναι τα τέσσερα νοθευμένα ελαιόλαδα που εντόπισε ο ΕΦΕΤ
- Το φρικιαστικό πρόσωπο του καταναλωτισμού – Εικόνες ντροπής σε εργοστάσιο φούα γκρα (Σκληρό Video)
- Αυτός είναι ο γιος επιχειρηματία που παρέσυρε και σκότωσε πεζό στο Παλαιό Φάληρο
- Περίεργοι άνδρες που ίσως δεν ξέρατε ότι υπάρχουν
- ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ... ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΡΕΧΕΙ!
- Στου Ζοναρς αδελφές μου, στου Ζόναρς
- Περισσότερη ενίσχυση του ρόστερ θέλουν στον Ολυμπιακό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Protagon
- Τελευταία Νέα Protagon
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανακαλούνται 4.800 Nissan Note λόγω προβλήματος στους αερόσακους
- Έτοιμη να συζητήσει με τον ΟΗΕ για ειρηνευτικό σχέδιο η Συρία
- Αναβάλλεται η αποστολή της NASA στον Άρη
- Μίλιμπαντ: Η Βρετανία οφείλει να βοηθήσει το Αφγανιστάν κατά των τζιχαντιστών
- ΗΠΑ: Διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ
- Samsung Galaxy A9: Με οθόνη 6 ιντσών και specs στην κορυφή της μεσαίας κατηγορίας
- Οι 19 ωραιότερες γυναίκες του Instagram το 2015 σύμφωνα με το Maxim
- Ο Τσιντώτας ξαναζέστανε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ
- Funny Christmas Cards Maker : AppStore new free