Τι ήθελε ο Καμμένος από τον ισοβίτη;

Το 1992 ο Πάμπλο Εσκομπάρ συμφώνησε με την κυβέρνηση της Κολομβίας να μπει στη φυλακή για κάποιο χρονικό διάστημα, για τα μάτια του κόσμου και, κυρίως, των Αμερικανών.

Ο Εσκομπάρ έγινε ο πρώτος κρατούμενος στον κόσμο που έχτισε τη φυλακή του, η οποία ονομάστηκε La Cathedral, Καθεδρικός Ναός. Καμία σχέση με εκκλησία. Θύμιζε περισσότερο ένα κλαμπ για κυρίους. Είχε όλα όσα μπορούσε να ποθήσει ένας άνδρας, ενώ φράχτης και ένοπλοι φρουροί κρατούσαν τη σύζυγο μακριά. Για να μπει στο χρυσό κλουβί του, ο Εσκομπάρ, διαπραγματεύτηκε σκληρά με την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Συνεπώς είναι ψευδές και άδικο να υποδεικνύεται ως πρωτοφανής η επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με έναν ισοβίτη, για υπόθεση ναρκωτικών. Εχει ξανασυμβεί στο γραφικό Μεντεγίν της φίλης Κολομβίας που, αν και τόσο μακριά, συχνά δείχνει τόσο, μα τόσο κοντά μας.

Η υπόθεση, σε γενικές γραμμές, έχει ως εξής: το πλοίο Noor1 κατασχέθηκε με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Ο ιδιοκτήτης του πλοίου εκτίει ποινή ισοβίων. Δημοσιεύματα (στην εφημερίδα «Καρφί» και στο περιοδικό Unfollow) υποστηρίζουν, παραθέτοντας ηχογραφημένες συνομιλίες, ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ένας ανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού, ήρθαν σε διαπραγμάτευση με τον ισοβίτη πλοιοκτήτη, προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πέρα από τις συνομιλίες, του ισοβίτη με τον ανακριτικό υπάλληλό, υπάρχουν φωτογραφίες από τις κλήσεις και τον λογαριασμό του κινητού του που, πράγματι, αποδεικνύουν ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από αριθμό που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος.

Σηκώθηκε κουρνιαχτός, τα κόμματα απευθύνουν ερωτήσεις προς την κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, στηλίτευσε την αντίδραση της ΝΔ, αλλά δεν διέψευσε το γεγονός. Ομοίως και ο Πάνος Καμμένος. Δεν διέψευσε τις επαφές του με τον ισοβίτη. Είπε ότι ο κρατούμενος ζήτησε δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία και ο ίδιος (ο Καμμένος, δηλαδή), ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό και τις δικαστικές αρχές. Εδώ υπάρχει μία χαριτωμένη σύμπτωση: την ώρα που έβγαιναν αυτά τα στοιχεία, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε προς τον τούρκο ομόλογό του ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Ελάτε όμως να δούμε μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα, ξεκινώντας από τα πιο απλά, για να φτάσουμε στα πιο σημαντικά.

Πώς γίνεται ένας ισοβίτης να διαθέτει κινητό τηλέφωνο μέσα στη φυλακή; Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε ότι αν έχεις χρήματα μπορείς να έχεις και τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα μέσα στη φυλακή. Αλλά η ύπαρξη κινητού τηλεφώνου δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον του αρμοδίου υπουργού;

Τελικά ποιοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν με χαρακτηριστική άνεση ηχογραφημένες συνομιλίες; Είναι το δεύτερο μεροκάματο τίποτα παλικαριών της ΕΥΠ; Και αν ναι, πώς σκέφτεται να το αντιμετωπίσει ο διοικητής της Υπηρεσίας; Εννοείται ότι πλέον δεν εντυπωσιάζεται ούτε ειρηνοδίκης. Τη μία βγαίνουν οι συνομιλίες του Τόμσεν με τη Βελκουλέσκου, την άλλη ακούγονται κάτι περίεργοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες και στη συνέχεια ένας ισοβίτης που μιλάει μέσα από τη φυλακή.

Τι δουλειά έχει ένας υπουργός να τηλεφωνεί σε έναν ισοβίτη; Ακόμα και αν ο ισοβίτης ψεύδεται ως προς τους διαλόγους του με τον υπουργό, για ποιο λόγο δέχθηκε κλήσεις; Και γιατί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επιδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου;

Πήγε ο Πάνος Καμμένος στη φυλακή για να συναντήσει τον ισοβίτη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα; Τι θα απαντήσει η διοίκηση των φυλακών έτσι και ερωτηθεί σχετικά;

Κλήθηκε αρμοδίως ο ανακριτικός υπάλληλος του Λιμενικού προκειμένου να δώσει εξηγήσεις;

Και τώρα τα πιο σημαντικά.

Σκοπεύει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να κάνει κάποια έρευνα επί του θέματος;

Τι θα απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν το μεσημέρι της Τρίτης ερωτηθεί για το αν ο Πρωθυπουργός εμπιστεύεται τον υπουργό Εθνικής Αμυνας;

The post Τι ήθελε ο Καμμένος από τον ισοβίτη; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα