Το ρολόι που (θα ‘θελες ίσως να) φορούσες

15:57 6/3/2018 - Πηγή: Protagon

Έπειτα από την πολυετή κρίση που έπληξε και τον κλάδο τους, οι κορυφαίοι ωρολογοποιοί του κόσμου επιστρέφουν δριμύτεροι, ενθουσιάζοντας τους φανατικούς των ρολογιών. Στη διάρκεια του 28ου Διεθνούς Σαλονιού Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης (Salon International de la Haute Horlogerie) που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, οι επαγγελματίες του κλάδου, οι δημοσιογράφοι, οι συλλέκτες και οι λάτρεις των ρολογιών είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, να δουν από κοντά, να επεξεργαστούν και να δοκιμάσουν τα εντυπωσιακά νέα δημιουργήματα

των κορυφαίων οίκων για το 2018. Όσον αφορά το κόστος, κυμαίνεται από λίγες έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Πάντως για ακόμα μία φορά την τιμητική τους στην έκθεση είχαν η μικρομηχανική και, κυρίως, η εφευρετικότητα των σχεδιαστών και των κατασκευαστών των καλύτερων ρολογιών που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.

1. PIAGET: ALTIPLANO ULTIMATE CONCEPT

Ο οίκος Piaget έχει την τάση να κατασκευάζει ολοένα λεπτότερα μηχανικά ρολόγια, με το τελευταίο του δημιούργημα, το Altiplano Ultimate Concept να μην ξεπερνά τα 2 χιλιοστά, γεγονός που το καθιστά το λεπτότερο ρολόι στον κόσμο. Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του, τρεις από τους κορυφαίους ωρολογοποιούς του οίκου εργάστηκαν σκληρά επί μία τετραετία. Αλλά το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, δεδομένου ότι διεκδικούν πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το Altiplano δεν κυκλοφορεί, τουλάχιστον προς το παρόν, στην αγορά.

2. VACHERON CONSTANTIN: FIFTYSIX COMPLETE CALENDAR

Ο Vacheron Constantin είναι ένας από τους παλαιότερους οίκους υψηλής ωρολογοποιίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προβεί σε μια δραστική αναβάθμιση της συλλογής του. Ένα από τα τελευταία του δημιούργημα είναι το FiftySix, μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού, πλέον, Reference 6073, ενός αδιάβροχου αυτόματου ρολογιού που κυκλοφόρησε το 1956. Το νέο κομμάτι έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο: η κάσα σχεδιαστικά παραπέμπει στον σταυρό της Μάλτας που αποτελεί το έμβλημα του οίκου ενώ το ρετρό κρύσταλλο υψώνεται πάνω από τη στεφάνη. Διαθέτει επίσης πλήρες ημερολόγιο με τις φάσεις της σελήνης.

3. BAUME & MERCIER: CLIFTON BAUMATIC

Ακολουθώντας το παράδειγμα των οίκων Rolex και Omega που τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να προωθήσουν τα ρολόγια τους μέσω σημαντικών τεχνικών και μηχανικών βελτιώσεων στα μοντέλα τους, ο οίκος Baume & Mercier προτείνει στο παγκόσμιο αγοραστικό κοινό το Clifton Baumatic με έναν πρωτότυπο αυτόματο μηχανισμό. Κύρια χαρακτηριστικά του; Υψηλή αντοχή στον μαγνητισμό (τόσο όσο χρειάζεται, προσδιόρισε η εταιρεία, ώστε να μην επηρεάζονται από τους μαγνήτες στις συσκευές μας και τις θήκες τους),ενεργειακή αυτονομία 5 ημερών, υψηλή ακρίβεια -4/+6 δευτερολέπτων την ημέρα, υψηλή αντοχή και σχετικά προσιτή τιμή.

4. IWC SCHAFFHAUSEN Jubilee Collection: TRIBUTE TO PALLWEBER EDITION 150 YEARS

Για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 150 χρόνων παρουσίας της στην ωρολογοποιία η IWC Schaffhausen επέλεξε να παρουσιάσει στο Σαλόνι της Γενεύης την Jubilee Collection, μια επετειακή συλλογή 27 limited edition ρολογιών. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα τρία «Tribute to Pallweber Edition 150 Years» (φωτογραφία), τα πρώτα ρολόγια χειρός της IWC που εμφανίζουν ψηφιακά την ώρα και τα λεπτά. Αποτελούν φόρο τιμής στο ιστορικό ρολόι τσέπης Pallweber που κυκλοφόρησε στην αγορά το 1885 και ήταν το πρώτο που διέθετε μηχανισμό ψηφιακής παρουσίασης της ώρας και των λεπτών. Αλλά στην αγορά τα αντίτυπα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι μόλις μερικές εκατοντάδες: 250 κομμάτια με κάσα από κόκκινο χρυσό, 500 από ατσάλι και μόλις 25 από πλατίνα.

5. RICHARD MILLE: RM 53-01 TOURBILLON PABLO MAC DONOUGH

Σίγουρα η λέξη «υπερβολή» δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τα ρολόγια του οίκου Richard Mille. Απόδειξη αποτελεί το τελευταίο δημιούργημά του, το δεύτερο ρολόι που κατασκευάστηκε για τον αργεντινό παίκτη του πόλο με άλογα Πάμπλο ΜακΝτόνοου. Διαθέτει ένα απίστευτης δομής και εξαιρετικής αντοχής τουρμπιγιόν και υλικά ειδικά σχεδιασμένα ώστε το ρολόι να μπορεί να αντέξει στη σκληρότητα ενός αγώνα πόλο.

6. PARMIGIANI FLEURIER: TORIC CAPITOLE

Τα βασικά στοιχεία της περίπλοκης αισθητικής του το εν λόγω ρολογιού της σειράς Toric Parmigiani εντοπίζονται στο πρώτο ρολόι που σχεδίασε στις αρχές του 19ου αιώνα ο Μισέλ Παρμιτζιάνι. Αυτό το νέο μοναδικό κομμάτι είναι ένα ρολόι με ηχητική σήμανση και διαθέτει έναν επαναλήπη λεπτών ενώ δείχνει την ώρα χρησιμοποιώντας ένα περιστρεφόμενο κεντρικό βραχίονα τριών δεικτών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

7. GIRARD – PERREGAUX: NEO-TOURBILLON THREE BRIDGES SKELETON→

The post Το ρολόι που (θα ‘θελες ίσως να) φορούσες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα