Το υπ. Πολιτισμού συμβουλεύει: Ετσι θα διεκδικήσετε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

Οδηγίες και κατευθύνσεις για όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και γιατί όχι, να διαδεχθούν τον Χιλιανό Σεμπαστιάν Λέλιο και τη «Φανταστική Γυναίκα» (νικητή του 2018/ δείτε το βίντεο κάτω), δίνει με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού. Παραθέτει επίσης μια σειρά κριτηρίων – προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Με το τρόπο αυτό οι υπεύθυνοι του υπουργείου επιδιώκουν να προσελκύσουν τους παραγωγούς – σκηνοθέτες που θα αναλάβουν την ευθύνη

της εκπροσώπησης της χώρας μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να επιλεγεί το κινηματογραφικό έργο με το οποίο η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στις διαδικασίες του Βραβείου Oscar ξενόγλωσσης ταινίας στην 91η διοργάνωση, η ΔΠΤΚ / Τμήμα Κινηματογραφίας & Ο/Α Μέσων καλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια, όπως αυτά τίθενται από την Αμερικανική Ακαδημία:

Α. ΟΡΙΣΜΟΣ

Ως ξενόγλωσση, ορίζεται η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους (διάρκεια μεγαλύτερη των 40 λεπτών), που παράγεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της οποίας η γλώσσα των διαλόγων δεν θα πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο και κατά το μεγαλύτερο μέρος η αγγλική. Επιτρέπονται ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες ντοκιμαντέρ.

Β. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* Η κινηματογραφική ταινία η οποία υποβάλλεται, πρέπει να έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά όχι νωρίτερα από την 1η Οκτωβρίου 2017 και όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, να προβάλλεται για τουλάχιστον επτά διαδοχικές ημέρες σε εμπορική κινηματογραφική αίθουσα, αποφέροντας έσοδα για τον παραγωγό και τον αιθουσάρχη.

* Η κινηματογραφική ταινία πρέπει να διαφημίζεται και να προωθείται κατά την κυκλοφορία της στις αίθουσες, με τρόπο που θεωρείται συνηθισμένος στις πρακτικές διανομής. Δεν απαιτείται διανομή της ταινίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

* Ταινίες οι οποίες, σε οποιαδήποτε έκδοση, θα τύχουν προβολής ή διανομής νωρίτερα της αντίστοιχης πρώτης, επίσημης σε εμπορική κινηματογραφική αίθουσα, δεν θα είναι επιλέξιμες για το βραβείο της Ακαδημίας. Το είδος προβολής ή διανομής που καθιστά την εκάστοτε κινηματογραφική ταινία ακατάλληλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Καλωδιακή τηλεόραση, υπηρεσίες Pay per View / Video on Demand, διανομή DVD, μετάδοση μέσω διαδικτύου

* Η γλώσσα των διαλόγων της κινηματογραφικής ταινίας θα πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο και κατά το μεγαλύτερο μέρος διαφορετική από την αγγλική. Απαιτούνται ακριβείς, ευανάγνωστοι υπότιτλοι στην αγγλική γλώσσα.

* Ο δημιουργικός έλεγχος της κινηματογραφικής ταινίας που υποβάλλεται θα πρέπει, πιστοποιημένα, να βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των πολιτών ή των κατοίκων της χώρας, η οποία την υποβάλλει.

* Τον τελικό λόγο όσον αφορά στο σύνολο των ερωτημάτων δικαιώματος συμμετοχής και τήρησης κανονισμών θα έχει η Εκτελεστική Επιτροπή του Βραβείου Ξενόγλωσσης Ταινίας.

The post Το υπ. Πολιτισμού συμβουλεύει: Ετσι θα διεκδικήσετε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα