Εγώ προδότης; Εσύ προδότης

07:21 13/12/2018 - Πηγή: In.gr

Διαβάζουμε ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να θέσει υπόψιν των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την κατηγορία που διατύπωσε εναντίον του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι αντάλλαξε το Mακεδονικό με την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.

Καλό θα ήταν, αν τελικά το πράξει, να μάθουμε και την αντίδραση τους. Κι αν αποφασίσουμε να εξάγουμε τα εσωτερικά δράματα της πολιτικής ρητορικής μας τότε ας μην κάνουμε σκόντο. Όλα στη φόρα και στα φόρα. Στα διεθνή φόρα δηλαδή.

Στο ΕΛΚ, στους Σοσιαλιστές, στη Σύνοδο Κορυφής, σε Διάσκεψη του ΟΗΕ,

στο Συμβούλιο της Ευρώπης (αυτό που είχε βγάλει ανακοίνωση για το δημοψήφισμα ντε), ως και στον ΟΟΣΑ μπορούμε να τα κοινοποιήσουμε κάπως, σίγουρα θα βρούμε αφορμή.

Κι όταν λέμε «όλα» εννοούμε όλα. Γιατί ο πρωθυπουργός κουράζεται και ξεχνάει, ανθρώπινο είναι, δεν είναι κακό.

Ας πούμε είπε χθες: «Εμείς δεν τσουβαλιάσαμε τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν ή έχουν διαφορετική άποψη και να τους πούμε ότι είναι φασίστες ή να τους πούμε ότι είναι μειοδότες, γιατί εμείς θεωρούμε ότι η δική μας στάση προστατεύει το πατριωτικό συμφέρον και το πατριωτικό καθήκον. Όμως, δεν είπαμε κανέναν μειοδότη και προδότη, όπως κάνετε εσείς σήμερα εδώ».

Επειδή αποκλείεται να ψεύδεται για κάτι τόσο αυταπόδεικτο, που έχει αποτυπωθεί σε τόσα δημοσιεύματα, βίντεο κλπ, το σωστό είναι βάλουμε όσοι θυμόμαστε ένα χεράκι.

Όσοι θυμόμαστε, π.χ. δηλώσεις του 2012: «τα επιχειρήματα του κ Σόιμπλε που μέσα από τις συνεντεύξεις του ασκεί έντονη κριτική και επιτίθεται στους Έλληνες δεν είναι καινούρια. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα ακούγαμε από τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι έλληνες, αλλά μάλλον κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν».

Ή ίσως του 2011 (που διαβάζεται ως ειρωνεία μετά την υπογραφή στο υπερταμείο): «Διερωτόμαστε ποιος Έλληνας πολιτικός, ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός μπορεί να βάλει την υπογραφή του σ΄ ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Διερωτώμαστε εάν μια τέτοια επιλογή δεν σημαίνει έσχατη προδοσία για τον ελληνικό λαό και για την πατρίδα. Και αν δεν σημαίνει αυτό προδοσία, τότε τι είναι προδοσία; Ο κ. Παπανδρέου δεν έχεi τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της χώρας. Ας το καταλάβουν όσοι σχεδιάζουν ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης».

Να το ανοίξουμε και σε δηλώσεις άλλων στελεχών; Να θυμηθούμε τις αναφορές στον Τσολάκογλου και τους κουίσλινγκ, στα ελικόπτερα και στο αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη;

Να μην πιάσουμε του Πάνου Καμμένου καλύτερα τις σχετικές δηλώσεις γιατί θα πρέπει να εκδοθεί συλλογικός τόμος για να καλύψει τις χαρακτηριστικότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα