Σε πάρκα και παραλίες οι Αμερικάνοι με σύμμαχο τον ήλιο, ενώ ο κοροναϊος καραδοκεί

20:31 3/5/2020 - Πηγή: In.gr

Οι ηλιόλουστες ημέρες και ο ζεστός καιρός αποδεικνύεται ότι αποτελούν επίσης πρόκληση για τις αμερικανικές αρχές όσο το να διαχειριστούν το άνοιγμα των εστιατορίων, κομμωτηρίων και άλλων επιχειρήσεων, την ώρα που οι μισές αμερικανικές πολιτείες αρχίζουν σταδιακά την επανεκκίνηση των οικονομιών τους, μετά την καραντίνα για τον νέο κορονοϊό.

Χθες, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο στην Ουάσιγκτον για να παρακολουθήσουν την αεροπορική επίδειξη που οργάνωσε το πολεμικό ναυτικό για να τιμήσει τους επαγγελματίες

υγείας και όσους δίνουν μάχη με την πανδημία.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν τους Νεουορκέζους στα πάρκα και σε χώρους πράσινου στο Μανχάταν για να κάνουν πικ νικ και να απολαύσουν τον ήλιο. Συνωστισμός επικράτησε μάλιστα σε περιοχές όπως το Γκρίνγουιτς Βίλατζ, όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Καλιφόρνια διέταξε το κλείσιμο των παραλιών στην κομητεία Όραντζ, αφού ο κόσμος αψήφησε τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών και κατέκλυσε τις παραλίες. Η απαγόρευση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, με τους συμμετέχοντες να κατηγορούν τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της πολιτείας ότι υπερέβαλε ευατόν.

Σήμερα, η Ντέμπορα Μπέρξ, συντονίστρια της ειδικής ομάδας διαχείρισης της κρίσης του Λευκού Οίκου, είπε στην εκπομπή «Fox News Sunday» ότι το να κατακλύζονται οι παραλίες δεν είναι ασφαλές εκτός κι αν οι πολίτες κρατούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ τους. Επίσης, τάχθηκε κατά του να επιτραπεί, σε πρώτη φάση, το άνοιγμα επιχειρήσεων, όπως κέντρα αισθητικής και σπα.

«Το έχουμε κάνει σαφές ότι δεν είναι μια καλή φάση για δραστηριότητα» επισήμανε, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έφθασε το 1,1 εκατομμύριο και ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε περισσότερους από 66.000.

Σύμφωνα με την ίδια, οι διαδηλωτές που βγαίνουν στους δρόμους, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν και άλλες περιοχές της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς, συνιστούν τεράστιο κίνδυνο.

«Εάν πάνε στα σπίτια τους και μολύνουν τη γιαγιά τους ή τον παππού τους, που πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα, και υπάρξει ένα σοβαρό ή πολύ ατυχές αποτέλεσμα, θα νιώθουν ένοχοι για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα