Μία εντυπωσιακή παρέλαση μόνο για γοργόνες

10:37 13/6/2019 - Πηγή: In.gr

Για πολλούς από τους πιστούς επισκέπτες στην Coney Island το καλοκαίρι δεν αρχίζει πριν βαδίσει κατά μήκος της Surf Avenue η Mermaid Parade, η ετήσια Παρέλαση των Γοργόνων (το Σάββατο, 22 Ιουνίου, η φετινή).

Διαφημίζεται ως η μεγαλύτερη καλλιτεχνική παρέλαση στις ΗΠΑ,

και παρελαύνοντες και θεατές ενθαρρύνονται να ντυθούν και να μασκαρευτούν με ναυτικά θέματα, ως επί το πλείστον.

View this post on Instagram

We're just 2 weeks away from the 37th Annual Mermaid Parade presented by @coney.island.usa and @coneyislandbeer with our Co-Presenters @ny1 and @Siren. Have you registered to participate yet? Online registration ends 6/19 at 11:59pm. Register now and save $! Info at mermaidparade.com (link in bio).

A post shared by The Mermaid Parade (@mermaidparade) on Jun 8, 2019 at 10:06am PDT

Ξεκίνησε το 1983, από τον Dick Zigun, ο «ανεπίσημος δήμαρχος της Coney Island» για να ενισχύσει την περηφάνια της τοπικής κοινότητας και την καλλιτεχνική έκφραση. Με τα χρόνια, η Mermaid Parade έγινε μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις της Νέας Υόρκης, με περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες, προερχόμενους τόσο από το Μεγάλο Μήλο όσο κι απ’ αλλού.

View this post on Instagram

A post shared by The Mermaid Parade (@mermaidparade) on Jun 16, 2018 at 10:23am PDT

Και εδώ, άρματα, αυτοκίνητα-αντίκες, μουσικές μπάντες, μασκαράδες. Βραβεία δίνονται, σε διάφορες κατηγορίες. Στο παρελθόν, βραβεύθηκαν η Ντέμπορα Χάρι και ο Κρις Στάιν των Μπλόντι, η Αμάντα Πάλμερ, ο Νιλ Γκάιμαν, ο Λου Ριντ και η Λόρι Άντερσον.

Σήμα για την εκκίνηση της παρέλασης δίνουν ο «Βασιλιάς» και η «Βασίλισσα», ρίχνοντας από τον προβλήτα Steeplechase Pier φρούτα στον ωκεανό, προσφορά στους θεούς του θέρους. Μετά το τέλος της παρέλασης, στο Mermaid Ball, το «βασιλικό ζεύγος» λιώνει στον χορό όλο το βράδυ.

View this post on Instagram

Reposted from @coneyislandbeer – The 37th Annual @mermaidparade returns to Coney Island on Saturday, June 22nd! As the O-Fish-Al Mermaid beer, the celebrations have already started. Make sure to catch us around town and join us on the #RoadToTheMermaidParade! More details and specific locations below. . . . https://coneyislandbeer.com/mermaidparade/ – #regrann

A post shared by The Mermaid Parade (@mermaidparade) on Jun 6, 2019 at 5:29am PDT

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα