ΑΕΛ: Το μήνυμα των βυσσινί για τα 38 χρόνια χωρίς τον Χαράλαμπο Μπλιώνα

Η 26η Οκτωβρίου είναι μία ημερομηνία που ξυπνάει άσχημες μνήμες στην οικογένεια της ΑΕΛ αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του καθώς σαν σήμερα, το 1986, έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή ο Χαράλαμπος Μπλιώνας.

Ο λόγος για τον 29χρονο τότε καθηγητή που σκοτώθηκε από ρίψη φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της ΑΕΛ και του ΠΑΟΚ στο "Αλκαζάρ", με την θεσσαλική

ΠΑΕ να αναφέρεται στον χαμό του μέσω ανακοίνωσης και να στέλνει μήνυμα κατά της βίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

Μαύρη επέτειος η σημερινή για την ομάδα μας καθώς σαν σήμερα, 26 Οκτωβρίου του 1986 έχασε την ζωή του στο Στάδιο Αλκαζάρ ο 29χρονος καθηγητής Χαράλαμπος Μπλιώνας από μία φωτοβολίδα.

Ήταν το πρώτο θύμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα και δυστυχώς όχι το τελευταίο, σημαδεύοντας ανεξίτηλα της ιστορία της ΑΕΛ.

Δυστυχώς τα φαινόμενα δεν σταμάτησαν. Ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν η κοινωνία μας ήρθε αντιμέτωπη με αντίστοιχα τραγικά περιστατικά που καταδικάζουμε και επουδενί δεν πρέπει να ξανασυμβούν.

Σε αυτό βοηθά εμφανώς η εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου αλλά και η βούληση όλων από την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τους έχοντες θέσεις ευθύνης να δουν οργανωτικά την πρόληψη και όχι μόνο την καταστολή.

Επιθυμία όλων είναι να νιώθουμε ασφαλείς στα γήπεδα απολαμβάνοντας το θέαμα με όλες τις οικογένειες κοντά μας και να μην επικρατεί η αίσθηση της ατιμωρησίας.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ τιμά τη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα και θυμίζει σε όλους ότι η βία δεν έχει θέση σε κανένα γήπεδο ούτε έξω από αυτά. Ευχόμαστε οι αθλητικές αναμετρήσεις να έχουν αποκλειστικά υγιή ανταγωνισμό εντός των γραμμών προκαλώντας μόνο χαμόγελα και όχι θλίψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα