Ο Ολυμπιακός θύμισε την περσινή του ορμή στο πρώτο ημίχρονο με τη Λαμία

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την χρονιά στο πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Λαμίας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να σκοράρει στο 23ο λεπτό και να πετυχαίνει το ένατο γκολ του

στο πρωτάθλημα.

Έτσι, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ένα βαθμολογικό "μαξιλαράκι" ενόψει και της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Το τρίποντο απέναντι στη Λαμία ήρθε εν πολλοίς από την εικόνα των ερυθρόλευκων στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα από τα καλύτερα πρώτα 45λεπτα τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός είχε συνολικά στο παιχνίδι 2,57 προσδοκώμενα γκολ, αν υπολογίσουμε και το χαμένο πέναλτι του Μαροκινού επιθετικού στο 19ο λεπτό. Αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος είχε 2.07 xGoals, επίδοση που δεν έχει φτάσει ποτέ σε πρώτο 45λεπτο φέτος. Απόδειξη πως η ομάδα του Μαρτίνς "έκατσε" στο δεύτερο ημίχρονο.

Εάν αφαιρέσουμε το πέναλτι το Αραμπί, τα προσδοκώμενα γκολ του πρώτου μέρους πέφτουν στο 1.28, η οποία είναι δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω από το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ (1.39 xGoals). Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είχε 11 τελικές στο πρώτο μέρος και μόνο στο ματς της 8ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο είχε περισσότερες (14).

Είχε κατασκηνώσει στην περιοχή της Λαμίας

Ο Ολυμπιακός στο ματς κόντρα στη Λαμία, είχε κατασκηνώσει στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας στο πρώτο 45λεπτο. Οι ερυθρόλευκοι συνολικά είχαν 25 ενέργειες με την μπάλα στην περιοχή της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου, οι 15 εκ των οποίων ήταν στο πρώτο μέρος.

Σε κανένα άλλο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τόσες ενέργειες στην περιοχή του αντιπάλου σε πρώτο ημίχρονο. Στη δεύτερη θέση στην σχετική κατηγορία έρχεται το ματς κόντρα στον Βόλο για την 11η αγωνιστική, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν 14 ενέργειες.

Ακόμη, ο Ολυμπιακός είχε 12 συνολικά τελικές μέσα στην περιοχή της Λαμίας και οι εννέα μάλιστα έγιναν στο πρώτο μέρος, κορυφαία επίδοση για φέτος στο πρωτάθλημα, δύο περισσότερες από το ματς κόντρα στον Ιωνικό και τον ΠΑΟΚ.

Θέλει διάρκεια, παίζει ρόλο και η κούραση

Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του παίζοντας πολύ καλά στο πρώτο μέρος και κάνοντας διαχείριση στο δεύτερο. Φυσικά, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να επεκτείνουν αυτό το καλό τους διάστημα και στο δεύτερο μέρος, ειδικά όταν θα αγωνίζονται απέναντι σε αντιπάλους με μεγαλύτερη ποιότητα, που μπορεί να γίνουν περισσότερο επικίνδυνοι.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζει και η κούραση των παικτών του Ολυμπιακού, κάτι που δικαιολόγησε ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του: "Σίγουρα θέλουμε το παιχνίδι της Τετάρτης να είναι καλύτερο από το δεύτερο μέρος σήμερα. Θα κάνουμε κάποιες αλλαγές γιατί φαίνεται ότι έχουμε παίκτες στην ομάδα μας που είναι κουρασμένοι".

Ο Ολυμπιακός είχε συνεχόμενα παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Πορτογάλο προπονητή να μην προχωράει σε μεγάλο rotation, με αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να έχουν πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα