7ο Psarokokalo

Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη θα προβληθούν για πρώτη φορά ταυτόχρονα, οι μικρού μήκους που διαγωνίζονται στο «Psarokokalo» Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας.

Οι ταινίες της 7ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ, θα προβάλλονται από 3 έως 9 Ιουνίου στην Αθήνα (Ταινιοθήκη της Ελλάδος), στη Θεσσαλονίκη
(Κινηματογράφος Φαργκάνη), Άνδρο (Κινηματοθέατρο Χώρας), Σέριφο (Πολυχώρος Λιβάδι), Σύρο (Κινηματογράφος Παλλάς) και Μυτιλήνη(Θερινός Κινηματογράφος στο Πάρκο Επάνω Σκάλας).

Για το βραβείο του «Psarokokalo», διαγωνίζονται μικρού μήκους από όλο τον κόσμο (μυθοπλασίας, κινουμένου σχεδίου, ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες) και οι περισσότερες έχουν διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Κανών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς, Κλερμόντ Φεραντ κ.α). Στην Ελλάδα προβάλλονται σε πρώτη προβολή.

Το παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιέρωμα στον βραβευμένο Πορτογάλος σκηνοθέτη Γιοάο Σαλαβίζα, στον σύγχρονο μεξικάνικο κινηματογράφο, θεματικές προβολές που εστιάζουν σε ντοκιμαντέρ Νορβηγών φοιτητών για την Αθήνα, γερμανικές ταινίες animation, επιλεγμένα πολωνικά ντοκιμαντέρ κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα