MIG: "Εκλεισε οριστικά άλλος ένας κύκλος συκοφαντικής δυσφήμισης"

Του Παναγιώτη Στάθη

Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη του εισαγγελέα Εφετών κ. Μωραϊτάκη η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μετά από καταγγελίες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Τσιρώνη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Με διάταξη του, μετά από έρευνα τριών ετών ο εισαγγελέας εφετών έκρινε πώς δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες ούτε υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων εκ μέρους του επιχειρηματία σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούσαν τη σύναψη δανείου

μεταξύ της τράπεζας MARFIN EGNATIA BANK και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, τη χορήγηση δανείων από τη MARFIN EGNATIA BANK για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, περί πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ και πιθανής χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας VIVARTIA. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτει η διάπραξη αξιόποινων πράξεων και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MIG ολοκληρώθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα και δεν προκύπτει τέλεση αξιόποινων πράξεων για υποθέσεις που συκοφαντούσαν τη MIG, της Marfin Egnatia Bank και τους εκπροσώπους της.

Η MIG υπογραμμίζει πως έκλεισε άλλος ένας κύκλος συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της MIG, της Marfin Egnatia Bank και των εκπροσώπων της, που άνοιξε τον Ιούνιο του 2010, με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ο οποίος ολοκλήρωσε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έθεσε τις σχετικές υποθέσεις στο αρχείο αφού δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται πως μετά από δημοσιεύματα των περιοδικών «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ», της εφημερίδας «Η ΠΡΑΣΙΝΗ» και των ιστοσελίδων «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10» καθώς και καταγγελιών των κ.κ. Αποστόλου Βεντούρη και Δημήτριου Τσιρώνη διερευνήθηκαν για τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων τα ακόλουθα θέματα:

1. Η σύναψη δανείου μεταξύ της τράπεζας MARFIN EGNATIA BANK και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

2. Η χορήγηση δανείων από την MARFIN EGNATIA BANK για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG.

3. Πιθανή χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ.

4. Πιθανή χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας VIVARTIA.

Για όλες αυτές τις υποθέσεις ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έκρινε ότι δεν προκύπτει τέλεση αξιοποίνων πράξεων και ότι εν όψει της ουσιαστικής αβασιμότητας των σχετικών στοιχείων πρέπει να τεθούν στο αρχείο.

Είναι προφανές ότι όλοι εκείνοι που προέβησαν στην διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης με τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες τους θα αντιμετωπίσουν πλέον, χωρίς επί της ουσίας επιχειρήματα ή αμφισβητήσεις, τις συνέπειες του νόμου.

Ειδικότερα ο τακτικότερος και σχεδόν κατ΄επάγγελμα συκοφάντης μας κ. Δ. Τσιρώνης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν διευθυντής του ΡΙΚΣΣΥ (!), έχει ήδη περάσει το στάδιο της ποινικής προδικασίας και παραπέμπεται στο ακροατήριο για να δικασθεί για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Σχολιάζοντας τις ανωτέρω εξελίξεις ο Πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η λασπολογία και η συκοφαντία μπορούν να έχουν κάποια αποτελέσματα σε ένα τμήμα της κοινωνίας που υιοθετεί το τεκμήριο ενοχής αντί, όπως θα έπρεπε, του τεκμηρίου αθωότητας και βοηθά ορισμένα ΜΜΕ να εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες, όμως τα αποτελέσματα αυτά είναι προσωρινά. Οι τελικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και θέτουν τους πραγματικούς ενόχους-συκοφάντες ενώπιον των ευθυνών τους. Απομένει βέβαια η πικρία της ταλαιπωρίας των διαδικασιών και της, έστω και μερικής, αμφισβήτησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όμως και αυτή η πικρία θα μετριασθεί τελικά με την τιμωρία των ενόχων-συκοφαντών».

Keywords
Τυχαία Θέματα