Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup

Το Eurogroup για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας

Πέτερ Κάζιμιρ, το συμβούλιο αποφάσισε να αναμείνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν υπάρξει νέα συζήτηση σχετικά με την ελληνική κρίση. Νωρίτερα ο κ. Ντάισελμπουμ είχε δηλώσει ότι υπάρχει "μικρή πιθανότητα" να σημειωθεί πρόοδος μετά τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν είναι σε θέση να το κάνουν εάν η Αθήνα το απορρίψει και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη αναμένει να μάθει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

"Η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. Αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν παρά τη θέλησή του. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος", έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, ο οποίος προεδρεύει στις Συνόδους Κορυφής, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι είναι καθήκον των άλλων χωρών της ευρωζώνης, καθώς και της Ελλάδας, να κρατήσουν τη χώρα στο ενιαίο νόμισμα, προσθέτοντας πως δεν είναι τώρα η στιγμή για βέτο ή για "δηλώσεις αδιαλλαξίας", αλλά για διάλογο.

"Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα ... Αλλά εξαρτάται και από εμάς. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίες, οι βάναυσες ρήξεις", δήλωσε ο Ολάντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα