Ανεβαίνουν οι τόνοι με Στουρνάρα

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ της προέδρου της βουλής και του Διοικητή της ΤτΕ. Σήμερα, η κ. Κωσταντοπούλου ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένει να καταθέσει στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία έχει ανοίξει την υπόθεση της Ζίμενς, ο κ. Στουρνάρας, στον οποίο θα αποστείλει σχετική επιστολή, καθώς ο κ. Στουρνάρας,
ως υπουργός Οικονομικών, είχε υπογράψει τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.
Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος. Πηγές της κεντρικής τράπεζας, τονίζουν ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να έχει κληθεί στην Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens, ο κ. Στουρνάρας ωστόσο δεν έχει λάβει πρόσκληση. Ακόμα όμως και αν λάβει, δεν είναι δυνατόν να προσέλθει στη Βουλή, διότι οι βασικοί πυλώνες του οικονομικού μας συστήματος πρέπει να είναι σε επιφυλακή.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, όταν όλα θα έχουν τελειώσει και θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, θα υπάρξει χρόνος για την ενημέρωση της επιτροπής θεσμών της Βουλής και τότε με μεγάλη χαρά ο διοικητής θα ανταποκριθεί».
Keywords
Τυχαία Θέματα