«Ας αναλάβουν την ευθύνη οι Ευρωπαίοι»

«Ανθέλουν να διαλυθεί η Ευρώπη, ας αναλάβουνοι Ευρωπαίοι την ευθύνη για τη μη επίτευξησυμφωνίας», δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ουπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε: «Εμείς παλεύουμε να μείνουμεστο ευρώ. Αλλά αν νομίζουν πως αυτό θαγίνει ανασκολοπίζοντας τον ελληνικόλαό, αυτό δεν γίνεται».

Εξάλλου, ο κ. Κουρουμπλής

προανήγγειλε μόνιμες προσλήψεις 700 γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση νοσοκομείων σε Αιγαίο, Θράκη, Δυτική Μακεδονία και Θεσπρωτία και δεσμεύθηκε για την άμεση στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Την Τετάρτη αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες προώθησης των τεσσερισήμισι χιλιάδων προσλήψεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί και το μέτρο της διαβαθμισμένης συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Γενικότερα για τις τιμές των φαρμάκων, ο κ. Κουρουμπλής τάχθηκε υπέρ της ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής, τονίζοντας ότι θα προτείνει στην άτυπο σύνοδο των Υπουργών Υγείας, να καταργηθεί η ισχύουσα "διαπραγμάτευση εμπιστευτικότητας" που επιτρέπει σε κάθε χώρα να διαπραγματεύεται χωριστά, με τις πολυεθνικές του φαρμάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα