Μέρκελ: Εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας

Πολιτική στήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Το ποτήρι είναι μισογεμάτο και θα το γεμίσουμε πλήρως», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ, η οποία απέφυγε ωστόσο να πάρει θέση για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα

για το δημοσιονομικό κενό. Αναγνώρισε, ωστόσο, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και επισήμανε πώς όταν υπάρξουν τα επίσημα στοιχεία, θα υπάρξει σχετική απόφαση του Eurogroup, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «τότε θα τηρήσουμε κι εμείς τις υποχρεώσεις μας».

«Βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά στην επίτευξη των στόχων», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία με την τρόικα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», εκτίμησε ότι «η ανάπτυξη θα απαλείψει το όποιο δημοσιονομικό κενό», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξει ανάγκη νέου μνημονίου ή νέου δανείου».

«Αξιοθρήνητο» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «δεν πήγε για διαπραγμάτευση στο Βερολίνο, αλλά για να παρακαλέσει την Άγγελα Μέρκελ να τον λυπηθεί, με μοναδικό επιχείρημα τον κίνδυνο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

«Ο κύριος Τσίπρας αποδεικνύει διαρκώς πόσο φτηνός μπορεί να γίνει. Κρίμα...», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα