Διακοπές σε ... σκηνή

Επί δεκαετίες η λέξη «κάμπινγκ» ήταν συνώνυμη με φοιτητές που αναζητούσαν φθηνές διακοπές ή εκκεντρικούς φυσιολάτρες που αντετίθεντο στην κυρίαρχη ιδεολογία του μέσου Έλληνα, ο οποίος έχει αναγάγει σε όνειρο ζωής (και μέσο καταξίωσης) την αγορά εξοχικής κατοικίας. Ωστόσο την τελευταία δεκαετία τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

Αφενός οι αποπνικτικοί ρυθμοί της πόλης και αφετέρου η αναβάθμιση των υποδομών των οργανωμένων χώρων για κατασκήνωση έστρεψαν τον κόσμο στη φύση για εναλλακτικές διακοπές αληθινής χαλάρωσης. «Δεν είναι οικονομία,είναι φιλοσοφία!»
διακηρύττουν λοιπόν οι φανατικοί κατασκηνωτές, ωστόσο είναι γεγονός ότι εν μέσω κρίσης κανέναν δεν έβλαψε λίγη επιπλέον οικονομία!

Τη στιγμή μάλιστα που τα εισοδήματα μειώνονται, οι ιδιοκτήτες των κάμπινγκ τρίβουν τα χέρια τους καθώς το εφετινό καλοκαίρι αναμένουν αύξηση στην προσέλευση της τάξεως του 20%. Ωστόσο το αντίπαλο δέος του οργανωμένου κάμπινγκ είναι η ελεύθερη κατασκήνωση, ιδιαίτερα φέτος που η οικονομική κρίση έχει καταστήσει ακόμη και τις τιμές του οργανωμένου τσουχτερές για πολλές οικογένειες. Έτσι αρκετοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν τον φθηνότερο «δρόμο της παρανομίας», συχνά και ως μορφή αντίδρασης απέναντι στην κερδοσκοπία που καταλογίζουν σε ορισμένους ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων.

Οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τη δημοτικότητα της τοποθεσίας και αυξάνουν τις χρεώσεις σε τέτοιον βαθμό ώστε η τιμή του κάμπινγκ την υψηλή περίοδο να ισοδυναμεί με εκείνη ενοικιαζόμενου δωματίου τη χαμηλή περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσοι επιλέγουν τον δρόμο του ελεύθερου κάμπινγκ οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τιμωρείται με φυλάκιση ως τριών μηνών και εκδικάζεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Οι δε αντιδράσεις των κατά τόπους αστυνομικών αρχών ποικίλλουν από μια απλή σύσταση ως και... παραπομπές σε αυτόφωρη δίκη, ενώ τα δικαστήρια συνήθως αθωώνουν τους κατηγορούμενους κατασκηνωτές ή επιβάλλουν χρηματική ποινή ύψους 150 ευρώ.

Τα πιο γνωστά camping της Ελλάδας είναι ο Αρμενιστής στη Σάρτη Χαλκιδικής, Σίμος στην Ελαφόνησο , η Αιγιάλη στην Αμοργό, τα κάμπινγκ σε Αντίπαρο και Σέριφο, και βεβαίως η Αγία Άννα στην Εύβοια, που όπως τονίζει ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Βασίλης Κοντοστάθης φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης προχωρούν σε πακέτα προσφορών για άνεργους αλλά και μισθωτούς.

Η τιμή του εξοπλισμού κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων.
Αν μιλάμε για ένα ζευγάρι, το κόστος πιθανόν να μην ξεπεράσει τα 150 - 160 ευρώ. Από την άλλη, αν ο εξοπλισμός προορίζεται να εξυπηρετήσει μία ολόκληρη οικογένεια, τότε το μέσο εκτιμώμενο κόστος προσδιορίζεται γύρω στα 300.
Νέος διαγωνισμός για τους ακροατές του Αθήνα 984
1 τυχερός κερδίζει διανυχτερεύσεις για 2 άτομα για 5 ημέρες στο ξενοδοχείο Φλοίσβος στην Σητεία της Κρήτης 1 τυχερός κερδίζει διανυχτερεύσεις για 2 άτομα για 5 ημέρες στο ξενοδοχείο Crystal στην Σητεία της Κρήτης 1 τυχερός κερδίζει διανυχτερεύσεις για 2 άτομα
Keywords
Τυχαία Θέματα