Εμπόλεμη ζώνη η Ιερισσός

Σκηνικό πολέμου με πρωτοφανή επεισόδια αυτή την ώρα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αναταραχή έχει ξεσπάσει στην Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση τον περασμένο μήνα στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» τουλάχιστον πέντε άτομα. Κάτοικοι έχουν εξαγριωθεί και συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας στην Ιερισσό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι άνδρες των ΜΑΤ έχουν προχωρήσει σε χρήση δακρυγόνων ακόμα και μέσα σε σχολείο, με μαρτυρίες

να κάνουν λόγο για τραυματισμούς και λιποθυμίες μαθητών. Αρνείται η Αστυνομία, δια του εκπροσώπου της ότι έγινε χρήση χημικών στο χώρο έξω από το σχολείο.


Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, έκανε λόγο για περιορισμένη χρήση χημικών.«Η αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από τα ελαστικά που έκαιγαν έξω οι κάτοικοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Μανούρας.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για κατοίκους με αναπνευστικά προβλήματα κι ένα κοριτσάκι χτυπημένο στο κεφάλιαπό δακρυγόνο. Παράλληλα, γίνονται αναφορές και για άλλες διμοιρίες ΜΑΤ, που σπεύδουν στην περιοχή.

Φωτό: Κατερίνα Σεϊτανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα