Εξαρθρώθηκε η σπείρα που διέρρηξε τον ΟΤΑ Θεσσαλονίκης

Καλά οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι "τρύπωσαν" το περυσινό καλοκαίρι στα γραφεία του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να βρουν την προσδοκώμενη "λεία", εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Ως μέλη της σπείρας, η δράση της οποίας συνεχίζει να ερευνάται, φέρονται πέντε Έλληνες κι ένας Αλβανός, όλοι ηλικίας από 32 έως 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις
κλοπών και φθορών.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας "έδειξε" ότι επρόκειτο για σπείρα που ως στόχο είχε τη διάπραξη κλοπών, με "ειδικότητα" στην εξουδετέρωση συστημάτων ασφαλείας.

Η διάρρηξη στα γραφεία του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης έγινε τον Ιούνιο του 2013, όταν οι φερόμενοι ως δράστες αρχικά μπήκαν σε επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων και εκμεταλλευόμενοι τη γειτνίασή της με τον προεπιλεγμένο στόχο, αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο του παρακείμενου κτιρίου, όπου στεγάζονταν τα γραφεία.

Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού έθεσαν εκτός λειτουργίας το σύστημα συναγερμού και τις κάμερες ασφαλείας, μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο από το γραφείο διοίκησης, όπου ήταν εγκατεστημένο, σε "τυφλό σημείο" (χωρίς παράθυρα) και το παραβίασαν με τη χρήση συσκευής κοπής μετάλλων, μίξεως οξυγόνου και ασετιλίνης.

Τόσο στο συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο, όσο και στα υπόλοιπα γραφεία που παραβιάστηκαν και ερευνήθηκαν από τους φερόμενους δράστες, υπήρχαν μόνο υπηρεσιακά έγγραφα και είδη, τα οποία δεν αφαιρέθηκαν.

Την προανακριτική διαδικασία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα