«Τέσσερις εκκρεμότητες για την Ελλάδα»

«Δενέχει ολοκληρωθεί ακόμα η δουλειά στηνΕλλάδα και είναι επιτακτική ανάγκη ηχώρα να ανταποκριθεί στις δεσμέυσεις»,τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup,Γερούν Νταισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup. «Οιελληνικές Αρχές πρέπει επειγόντως ναπαρουσιάσουν πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα. Τα προαπαιτούμενα, το δημοσιονομικόκενό του 2014-15, τις διαρθρωτικές αλλαγέςκαι τις ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουμε πρόοδοσε αυτά προκειμένου να κλείσουμε τηναξιολόγηση», τόνισε ο κ. Νταισελμπλουμ. «Είναιδύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα

όμωςέχει σημειωθεί πρόοδος. Αρμόζει ναεκφράζουμε σεβασμό για την πρόοδο πουέχει γίνει. Στο τέλος θα στεφθεί μεεπιτυχία η προσπάθεια της χώρας»,δήλωσε ο Βόλφγκαγκ Σοίμπλε απαντώνταςσε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο σημερινόEurogroup στις Βρυξέλλες. «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα έως σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στην συνεδρίαση, ενώ σημείωσε ότι περιμένει μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση.

Νωρίτερα, πάντως, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να επιταχύνει λίγο τις προσπάθειες, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία».

«Παλεύουμε για την ακεραιότητα της ευρωζώνης και την ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία είναι φίλη χώρα της Ευρώπης και ειδικά της Γαλλίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλες.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι η θέση της Γαλλίας παραμένει σταθερή και συνοψίζεται στο ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό, υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα