«Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα»

«'Εχουμε φτάσει κοντά. Δεν γνωρίζω αν θα τελειώσουμε σήμερα αλλά αυτό προσπαθούμε» δήλωσε ο πουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σέσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα. Σε εξέλιξη,

στο ΥΠΟΙΚ, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Το πρωτογενές πλεόνασμα και το ύψος το οποίο θα διανεμηθεί βασικότερο «αγκάθι», με την τρόικα να ζητά να διατηρηθεί ένα «μαξιλάρι» για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014. Ανοιχτά μέτωπα επίσης αυτά των ομαδικών απολύσεων, των απολύσεων στο Δημόσιο το 2015 και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. «Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να κλείσουμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα, Αθήνα και εκπρόσωποι των δανειστών είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο θεσμός των τριετιών διατηρείται, αν και εξετάζονται κίνητρα για πρόσληψη μακροχρόνια άνεργων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αποκάλυψη κορυφαίου στελέχους του υπουργείου οικονομικών, οδηγίες για το πως πρέπει να κινηθεί η χώρα για τις τράπεζες δίνει με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών ο Επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ Χοακίν Αλμούνια. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι «με τις τράπεζες δεν έχουμε κλείσει εντελώς».

Βιάστηκε η ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώσει τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος πριν το πιστοποιήσει, τόνισε στον Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους και καθηγητής Οικονομικών, Παναγιώτης Λιαργκόβας, ενώ χαρακτήρισε ανεξήγητο το χαρακτηρισμό περί στημένης εξόδου στις αγορές που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας.

Το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει την «εργαλειοθήκη» που έχει προτείνει ο ΟΑΣΑ θα σταλεί στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Keywords
Αναζητήσεις
τσιπραςοασα
Τυχαία Θέματα