Κύριο πρόβλημα η αβεβαιότητα

 Η αβεβαιότητα αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα των ασφαλιστικών εταιρειών παγκοσμίως, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύει η εταιρεία Deloitte.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις των λογιστικών προτύπων IFRS 4- φάση II και του IFRS 9 είναι υπερβολικά πολύπλοκες και η εφαρμογή τους απαιτεί πολύ χρόνο και κόστος, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας. Ωστόσο, οι ασφαλιστικές εταιρείες (52%) ανησυχούν κυρίως για την αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα πρέπει να υιοθετήσουν τα πρότυπα αυτά. Ανώτερα στελέχη εκφράζουν

τον φόβο τους για μια περίπλοκη μετάβαση, που θα αποθαρρύνει τους επενδυτές και που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αποτίμηση του κλάδου.

Σύμφωνα με την Deloitte, οι ασφαλιστικές εταιρείες φοβούνται την πολιτική αναστάτωση. Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στην έως τώρα εφαρμογή και των δυο λογιστικών προτύπων και οι ασφαλιστικές εταιρείες ανησυχούν ότι αυτό μπορεί να συμβεί ξανά. Ειδικότερα, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Αμερική, όπου το 42% των ασφαλιστικών εταιρειών ανησυχεί ότι πολιτικές προσεγγίσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαδικασία καθιέρωσης προτύπων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα