Μήνυμα αισιοδοξίας

«Οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι βρήκαν απέναντί τους όλους τους Έλληνες» τόνισε από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας ότι μια νέα εποχή ευημερίας ξεκινά για την χώρα. Όπως υπογράμμισε η Ελλάδα

περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.

«Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ήτταται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) θα παρακαθίσει σε πρωινό με τους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει ομιλία καθώς είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις.

Στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο γεύμα και συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους της JP Morgan, όπου θα παραβρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ντάιμον. Το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 5:30 θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.

Για την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και, στη συνέχεια, θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα