Νέα παρέμβαση για την ελληνική κρίση

«Η διεθνής οικονομία και σίγουρα η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθούν από μια ήρεμη επίλυση των προκλήσεων αυτών και έχουμε κάνει πολλά βήματα για να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε και να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο είδος λύσης» τόνισε προ ολίγου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. Παράλληλα, η ελληνική οικονομία ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτντ με τον Υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφακη, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αμφότεροι συμφώνησαν στην ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα στα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Η συνάντηση έγινε στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times, το οποίο ανέφερε ότι υπήρξε «ανεπίσημο» ελληνικό αίτημα προς το Ταμείο να καθυστερήσει μια πληρωμή δόσης.

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ, ερωτηθείσα σχετικά απάντησε ότι η καθυστέρηση στην καταβολή δόσης δεν αποτελεί ένα τρόπο δράσης που θα συνιστούσε στην Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία και εξέφρασε την ελπίδα ότι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερο ρυθμό.

Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα