Ο Α. Λυκουρέντζος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μίλησε στις 7/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού:

«Με προβληματίζει το καθεστώς των αδειών διαφόρων κρατουμένων που βαρύνονται για βαριά αδικήματα, όπως οι ποινικές και κολάσιμες πράξεις για λόγους τρομοκρατικής δραστηριότητας, αλλά και άλλες περιπτώσεις. Από την μια πλευρά, μιλάμε για δικαιώματα των κρατουμένων, από την άλλη όμως, βλέπουμε ότι δεν αποδίδουν οι ίδιοι σεβασμό σε αυτά τα δικαιώματα και δημιουργούν αρνητικές καταστάσεις.
Είμαι σίγουρος, όμως, ότι τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο κ. Δένδιας, θα πράξουν το καλύτερο δυνατό, διότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος και φυλακισμένος πρέπει να εκτίσει την ποινή του μέχρι τέλος, όπως ορίζει ο νόμος».

* Για το αντίτιμο των 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο:

«Η κριτική η οποία ασκείται και στον νυν υπουργό Υγείας και σε εμένα -γιατί επί των ημερών μου νομοθετήθηκε η διάταξη αυτή, στο πλαίσιο του νέου μεσοπρόθεσμου-, είναι άδικη, διότι τα δημοσιονομικά μέτρα δεν τα επιβάλλουν οι υπουργοί Υγείας. Τα επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών. Το μέτρο αυτό και η διαχείρισή του αφορούν τον υπουργό Οικονομικών. Ο υπουργός Οικονομικών έπρεπε να απαντά, εάν θα έπρεπε να είναι εν ισχύ αυτή η διάταξη ή όχι. Ο κ. Γεωργιάδης και εγώ, ήμουν και είναι υπουργός, για να παρέχει στην χώρα καλές υπηρεσίες υγείας. Τα δημοσιονομικά είναι αρμοδιότητα του γενικού λογιστηρίου του κράτους και του κ. Στουρνάρα. Να βγει ο κ. Στουρνάρας σήμερα και να πει αν πρέπει ή δεν πρέπει να εφαρμοστεί και εάν υπάρχει τόσο σημαντικό δημοσιονομικό όφελος από το μέτρο αυτό, ώστε να πρέπει να παραμείνει σε ισχύ ή να καταργηθεί. Ούτε ο κ. Γεωργιάδης, ούτε εγώ, μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο. Ένα έχω να πω. Μου ζητήθηκε να ισχύει από το 2013 και κατόπιν συμφωνίας και του πρωθυπουργού, απετράπη να ισχύσει το 2013. Θεωρώ ότι τώρα -που η Ελλάδα και το υπουργείο Υγείας έχουν επιτύχει τους στόχους τους, στο πλαίσιο του μνημονίου και υπάρχει και πρωτογενές πλεόνασμα-, υπάρχει η δυνατότητα να επανεξεταστεί η εφαρμογή του μέτρου. Είτε η καθολική, είτε η επιμέρους εφαρμογή του».

* Για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών:

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει -κατά το δυνατόν-, το διάστημα της συνταγματικής προθεσμίας, την τετραετία. Όχι για να παραμείνει η κυβέρνηση, με την έννοια της κομματικής λογικής. Όλοι ξέρουμε ότι αυτά δεν ισχύουν. Αλλά, διότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, κοινωνική ηρεμία και πολιτική ομαλότητα, ούτως ώστε οι κόποι των πέντε ετών να μην πάνε χαμένοι».

Δημοσιογράφος: Θα αντέξει η κυβερνητική πλειοψηφία;

Α. Λυκουρέντζος: «Πρέπει να αντέξει, διότι το 2014 είναι έτος κορυφαίας σημασίας. Εάν και το 2014 επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, είναι βέβαιο ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και αρχίζει ανοδική πορεία. Εκλογικές αναμετρήσεις, ανασχηματισμοί και όλα αυτά, καθυστερούν την πρόοδο. Και πρέπει να αποφασίσουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ή των περιφερειακών εκλογών δεν πρέπει να συνδεθεί με την κυβερνητική πορεία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα