Ο Χριστίδης Γ.Γ. της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού ΟΣΕΠ

Για δεύτερη φορά στην 23χρονη ιστορία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), μετά το 2006, τη θέση του επικεφαλής της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, αναλαμβάνει Έλληνας, ο πρέσβης Μιχαήλ Χριστίδης, σηματοδοτώντας την αναγνώριση του ενδιαφέροντος της Ελλάδος για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου, καθώς και της σημαντικής συμβολής της στην προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της συνεργασίας στην περιοχή.Κατά την σχετική ψηφοφορία,

στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Υψηλών Αξιωματούχων του ΟΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, χθες και σήμερα, αποφασίσθηκε η εκλογή του πρέσβη Χριστίδη, υποψηφιότητα που είχε υποβάλει η χώρα μας για τη συγκεκριμένη θέση.

Πρόκειται για μία σημαντική εκλογή καθώς ο ΟΣΕΠ είναι ο παλαιότερος, αντιπροσωπευτικότερος και θεσμικά περισσότερο αναπτυγμένος περιφερειακός οικονομικός οργανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Θάλασσας στον οποίο η Ελλάδα, ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη, συμμετέχει ενεργά και φιλοξενεί και υποστηρίζει λειτουργικά δύο Συνδεδεμένα Σώματα του Οργανισμού, την Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως Ευξείνου Πόντου (Τ.Ε.Α.Ε.Π.), στην Θεσσαλονίκη και το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙ.ΚΕ.Μ.Ε.Π.), στην Αθήνα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πρόκειται να κυρωθεί, τυπικώς, από την προσεχή Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών - Μελών ΟΣΕΠ, στις 18 Ιουνίου, στο Κισινάου.

Ο κ. Χριστίδης συμπλήρωσε 37ετή ευδόκιμο υπηρεσία στο υπουργείο Εξωτερικών το 2014. Έχει υπηρετήσει στο διπλωματικό γραφείο υπ. Εξωτερικών, ως επικεφαλής αρμόδιας διεύθυνσης για χώρες Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως Γεν. Διευθυντής Διεθνών Οργανισμών και Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας και ως Γεν. Διευθυντής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, καθώς και σε σημαντικές θέσεις της Εξωτερικής Υπηρεσίας (Τρίπολη, Ζάγκρεμπ, Νάπολη, Σόφια, Μιλάνο). Ο κ. Χριστίδης διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδος τη Σόφια (2000-2002) στην Άγκυρα (2002-2005) και στο Μπουένος Άιρες (2008-2012).

Από το 2013, ο κ. Χριστίδης συμμετέχει στην Επιτροπή Υψηλών Αξιωματούχων του Οργανισμού ΟΣΕΠ και ορίσθηκε Συντονιστής της πρόσφατης Ελληνικής Προεδρίας σε αυτόν (1.7 έως 31.12.2014).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
χρηστιδης πρεσβης, διευθυντης lidl christidis
Τυχαία Θέματα