Ο Φ. Κρανιδιώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ.  Φαήλος Κρανιδιώτης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, μίλησε στις 24/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Θα δανειστώ μια φράση ενός αναγνώστη των κειμένων, στο "antinews", που ρωτάει για τις επιστολές του κ. Σαμαρά, εάν πρόκειται
για δανειοληπτική νομιμοφροσύνη...

Φ. Κρανιδιώτης: «Καταρχήν, είναι ψευδές. Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός. Ο κ. Σαμαράς έστειλε την ίδια επιστολή που είχε στείλει στον κ. Μαρτένς».

Δημοσιογράφος: Είναι κακό να υπάρξει συμβιβασμός;

Φ. Κρανιδιώτης: «Όχι. Είναι κακό να λες ότι υπάρχει, εκεί που δεν υπάρχει. Ο κ. Σαμαράς έστειλε την ίδια επιστολή που έστειλε στον κ. Μαρτένς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλάζοντας ελάχιστα τις διατυπώσεις. Δηλαδή, η λέξη "επαναδιαπραγμάτευση" έχει γίνει "τροποποίηση συγκεκριμένων πολιτικών". Νοηματικά και πολιτικά, σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Λένε κάποιοι "γιατί δεν αναφέρονται στις εκλογές;". Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν μας ζήτησε κανείς να πούμε κάτι για τις εκλογές, ούτε έχει αλλάξει κάτι στην άποψη της Νέας Δημοκρατίας από αυτά που γνωρίζαμε».

Και πρόσθεσε: «Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε την ίδια επιστολή, χωρίς να αλλάξει τίποτα. Του ζητούσαν σε ένα κείμενο πέντε υπογραφές και να δηλώσει στην ουσία υποταγή...».

Δημοσιογράφος: Τροποποιήσεις, λοιπόν...

Φ. Κρανιδιώτης: «Κάποιος πρέπει να το ζητήσει και να το διαπραγματευτεί. Και μάλιστα, μιλάμε για πολιτικές οι οποίες έχουν αποτύχει αποδεδειγμένα. Έχω γράψει κάτι πιο προχωρημένο. Ότι ακόμα και εάν ο Αντώνης Σαμαράς δεν έθετε το θέμα της τροποποίησης των πολιτικών της επαναδιαπραγμάτευσης, θα τεθεί από τα πράγματα και θα μας το ζητήσουν και οι δανειστές μας κάποια στιγμή, γιατί δεν θα βγαίνει αυτή η πολιτική και δεν βγαίνει».

Δημοσιογράφος: Νομίζω ότι μπορούμε όλοι με βάση την κοινή λογική να αντιληφθούμε ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει απελπιστικά εις βάρος μας...

Φ. Κρανιδιώτης: «Χάρη στον κ. Παπανδρέου και τον τυχοδιωκτισμό του βεβαίως. Σας θυμίζω ότι ο Όλι Ρεν στην απαίτησή του, στο προοίμιο, έλεγε και την αιτία που θεωρούσαν αναξιόπιστη την Ελλάδα, μετά την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, για την οποία ο κ. Βενιζέλος μας κουνούσε το δάχτυλο και υπερθεματίζοντας για το δημοψήφισμα, διατύπωνε το ερώτημα και έλεγε "εάν οι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 1960 ή του 1950 ή να μείνουν στην Ελλάδα του ευρώ;". Αυτά τα έλεγε  ο κ. Βενιζέλος, που την επόμενη μέρα πόνεσε η κοιλιά του και διαφωνούσε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα