Ο Γ. Μπαλάφας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μίλησε στις 4/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στην τρικομματική κυβέρνηση για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι προχτές ακούγαμε -επί δύο εβδομάδες-, τον κ. Κουβέλη και τον κ. Παπαδόπουλο, με έντονο και λεβέντικο στυλ, να λένε "δεν ψηφίζουμε το χαράτσι, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ". Αυτό δεν έλεγαν; Τι να πιστέψω, λοιπόν; "Βαφτίσια" είχαμε χτες. Πήραν το χαράτσι, του πρόσθεσαν

φέτος και τον φόρο ακίνητης περιουσίας και θα το πληρώνουμε, τουλάχιστον, το 2013. Για τον Δεκέμβριο και Ιανουάριο του 2014, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, θα δουν τι θα κάνουν».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πιστεύουμε και έχουμε πίστη στη δύναμη του λαού, ότι ένα υπεύθυνο και αποφασιστικό "όχι" στην αυθαιρεσία, στον εκβιασμό και στην απειλή, θα έχει σαφώς αποτελέσματα...».

Δημοσιογράφος: Πάμε σε ένα δεύτερο σενάριο, στο οποίο λέτε στην τρόικα, "όχι σε όσα ζητάτε"...

Γ. Μπαλάφας: «Όχι, προσέξτε τι της λέμε. Λέμε ότι η γενεσιουργός αιτία της καταστροφής της χώρας, το μνημόνιο -που είναι και αναποτελεσματικό πλέον, εσείς το λέτε-, πάει στην άκρη. Και ζητάμε να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε το χρέος. Με ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο και με διαγραφή ενός μέρους. Δεν είναι μόνο δική μας πρόταση η διαγραφή ενός μέρους. Οι ίδιοι το λένε και με ορατό ενός διαστήματος αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων, για να πάρουμε τα λεφτά, να τα ρίξουμε στην ρευστότητα. Τι τους ζητάμε δηλαδή; Σοσιαλιστική επανάσταση;».

Δημοσιογράφος: Και αν πουν όχι; Είναι αυτό που είπατε, "γαία πυρί μιχθήτω";

Γ. Μπαλάφας: «Γιατί να πουν όχι; Πείτε μου γιατί μια κρατική τράπεζα της Ολλανδίας -γιατί σε τέτοιους χρωστάμε, σε κράτη-, να πει όχι; Δηλαδή, να διακινδυνεύσει να μην πάρει τίποτα και να μην ακολουθήσει αυτό που θα της πούμε εμείς, "θα πάρεις τα μισά σε λίγο περισσότερο χρόνο". Γιατί δεν θα το δεχτεί; Για το γινάτι της Μέρκελ; Και γιατί οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στην Ελλάδα απολυτοποιούν το κακό σενάριο; Γιατί είναι αδύνατον δηλαδή, να γίνει μια διαπραγμάτευση, ένας συμβιβασμός, να πάρουν τα μισά λεφτά σε περισσότερο χρόνο, ενώ με το σκληρό σενάριο δεν θα πάρουν τίποτα. Γιατί θεωρούμε δεδομένο το σκληρό σενάριο;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα