Ο Κ. Μπαργιώτας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής με το Ποτάμι και υπεύθυνος του τομέα Υγείας του κόμματος, Κώστας Μπαργιώτας, μίλησε στις 4/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την κατάσταση στο Δημόσιο:

«Αυτό που γίνεται απέχει πολύ από το να είναι προοδευτικό. Όχι αριστερό, έστω προοδευτικό. Δεν νομίζω ότι έχει προοδευτικό πρόσημο ο τρόπος με τον οποίο, γενικά, το κυβερνών κόμμα επανδρώνει το δημόσιο με ημετέρους...».

* Για την διαπραγμάτευση και τις κινήσεις των κομμάτων
της αντιπολίτευσης:

Δημοσιογράφος: Μου κάνει εντύπωση η αντιπολίτευση, η οποία, ναι μεν λέει διάφορα, αλλά δεν κάνει τίποτα...

Κ. Μπαργιώτας: «Υπάρχει μια θεσμική λύση -ας την πω έτσι-, την οποία ο Στ. Θεοδωράκης έχει ήδη ζητήσει. Είναι η διάσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Με δεδομένη την κρισιμότητα των στιγμών, η διαβούλευση με τον Πρόεδρο και όλους τους αρχηγούς είναι το πρώτο βήμα και είναι πολύ σημαντικό, ακριβώς γιατί είναι κρισιμότατες οι στιγμές...
Όλες αυτές τις ημέρες ζητάμε, σε όλους τους τόνους, να αναλυθούν, να κατατεθούν -όχι μόνο στην Βουλή, αλλά και στην ελληνική κοινωνία-, το πού βρίσκονται οι γραμμές της κυβέρνησης και το τι ακριβώς γίνεται στην διαπραγμάτευση -την υποτιθέμενη, όπως λένε και σε μεγάλο βαθμό φοβάμαι ότι έτσι είναι- και παίρνουμε απαντήσεις που δεν έχουν καμία σχέση. Μαθαίνουμε τι γίνεται από διαρροές του ξένου Τύπου, αντί να μας ενημερώνει επίσημα η κυβέρνηση. Έχουμε μια άρνηση συζήτησης, στο εσωτερικό, των ουσιωδών προβλημάτων και συνήθως η απάντηση είναι "γερμανοτσολιάδες". Ακούσαμε πολύ πρόσφατα στην Βουλή τον κ. Βούτση, ότι όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε από την άλλη όχθη, με τους δανειστές... Όταν ο νούμερο δύο της κυβέρνησης -ας τον πω έτσι-, λέει ότι όλοι είμαστε πεμπτοφαλαγγίτες και κάνουμε καριέρα πεμπτοφαλαγγίτη στην Βουλή, θεωρώ ότι σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να ξεκινήσει συζήτηση και είναι πολύ λογικό. Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να ξεκινήσει πίσω από κλειστές πόρτες -μιας και αφορά μια πολύ ευαίσθητη τεχνική υπόθεση-, να υπάρξουν κάποιες συγκλίσεις, για να μάθουμε και εμείς στην συνέχεια για τι ακριβώς παλεύουμε και τι ακριβώς ζητάμε...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα