Ο Ολάντ προβλέπει ανασχηματισμό

Πεπεισμένος ότι έχει θέσει τη χώρα του σε τροχιά εξόδου από την κρίση, δηλώνει ο Φρανσουά Ολάντ, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη Γαλλική Προεδρία, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Paris Match», που κυκλοφορεί αύριο.

«Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται προστατευμένος. Κανείς δεν διαθέτει ασυλία», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, λίγες ημέρες πριν από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. «Ακόμη-ακόμη κι ο υπουργός Ανάπτυξης Αρνό Μοντεμπούρ», ο οποίος διαδραμάτισε πρόσφατα σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της Dailymotion

και στις διαπραγματεύσεις για την πώλησή της στη Yahoo, που έπεσαν στο κενό. «Υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας της γαλλικής εταιρείας. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια εταιρική σύνδεση με τη Yahoo!, η οποία δεν έγινε αποδεκτή», λέει ο Ολάντ καλύπτοντας τον υπουργό του.

Χωρίς να καθορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως ο «ανασχηματισμός θα έρθει στην ώρα του» και συμπληρώνει πως «σήμερα, αυτά είναι τα αποτελέσματα που αναμένουν οι Γάλλοι. Αυτή η ομάδα πρέπει να παράγει έργο κατά της ανεργίας, για τη στέγαση, τους καταναλωτές, την εκπαίδευση και το ρόλο της χώρας στον κόσμο».

Σύμφωνα με το «Paris Match», ο μόνος υπουργός ο οποίος χαίρει στήριξης είναι ο Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εσωτερικών. «Έκανε καλή δουλειά κι αυτή αναγνωρίζεται ως τέτοια από τον λαό», επισημαίνει.

«Κάποια ημέρα, οι αλλαγές θα γίνουν, αλλά μόνο εκεί που χρειάζεται» τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος ωστόσο προσθέτει πως η κυβέρνηση τους χρειάζεται όλους για να πετύχει στο έργο της.

Για την ανεργία και τα τρία -πέντε κατά άλλους- εκατομμύρια ανέργων, ο Γάλλος πρόεδρος δηλώνει πως θα ανατρέξει στην «εργαλειοθήκη» του: «Υπολογίζω πως παρά την ύφεση στην Ευρώπη, αλλά χάρη στις εργασίες του μέλλοντος, στις επιδοτούμενες συμβάσεις εργασίας, είναι πολύ πιθανό να αναστρέψουμε την καμπύλη ως το τέλος του έτους. Κι όχι μόνο για ένα μήνα, αλλά με στόχο την σταδιακή μείωσή της, καθώς η ανάπτυξη θα επιστρέφει. Η Κομισιόν προβλέπει ανεργία στο 1,1% το 2014».

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα