Ο Σ. Ξεκαλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, μίλησε στις 21/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Ηλία Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Αυτό που έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια και γι' αυτό το λόγο έχουμε φτάσει και σε αυτή τη δεινή κοινοβουλευτική θέση είναι ότι παραδοσιακές κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είχαν στηρίξει το κίνημα εδώ και πολλές δεκαετίες, μας έχουν γυρίσει την πλάτη. Αν δείτε τις

δημοσκοπικές μετρήσεις ή την μεταβολή του εκλογικού σώματος, έχουν πάει και προς τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και προς το Ποτάμι και προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.... Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό είναι κάτι προσωρινό και με την επανεκκίνηση που έχει γίνει στο κόμμα, αλλά και στον πολιτικό βίο της χώρας μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ανεξάρτητων Ελλήνων, μπορούμε ξανά να πιάσουμε το μίτο από την αρχή και να ξανασυναντηθούμε με παλιούς συντρόφους... Το ΠαΣοΚ έχει δείξει στο μακρύ του βίο -και ιδιαίτερα και τελευταία χρόνια-, ότι έχει μία συνέπεια ως προς την θέση του και ως προς την πατριωτική του στάση. Θεωρώ ότι αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Νέα Δημοκρατία, από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα και υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο, είχαν δείξει κάποια ανοχή και κάποια διάθεση συνεργασίας με το ΠαΣοΚ, τώρα δεν θα μιλούσαμε καθόλου για μνημόνια... Στο νέο ξεκίνημα που κάνουμε θέλουμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση των ικανών και αναγκαίων συνθηκών, ούτως ώστε να υλοποιηθεί η βασική απόφαση του συνεδρίου μας για να έχουμε μία προγραμματική εκλογική και μελλοντικά ομογενοποιημένη συμπόρευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν τα ίδια ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που διέπονται από τις ίδιες αρχές και αξίες της σοσιαλδημοκρατίας, να μιλήσουμε ξανά με φορείς, με επιμελητήρια, με συνδικάτα και να συνδιαμορφώσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πιστεύω ακόμα ότι επανέρχεται αυτό που έλεγαν από παλιά οι παλιοί σύντροφοι, "σοσιαλισμός από τα κάτω"... Θα πρέπει, αυτή τη στιγμή, μπροστά στο αδιέξοδο που μας οδηγούν, να δοθεί η ευκαιρία ξανά στον προοδευτικό χώρο, στην ενίσχυση του τρίτου πόλου και θεωρούμε ότι το ΠαΣοΚ σίγουρα αποτελεί τον κορμό αυτής της προσπάθειας μαζί με άλλες όμορες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες... Θεωρώ ότι, αν το ΠαΣοΚ, στην εποχή του πρώτου μνημονίου είχε την ευκαιρία να έχει, τουλάχιστον την ανοχή, αν όχι τη συμμετοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, τώρα σίγουρα θα ήμασταν πολύ καλύτερα... Ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου πήρε κάποιες αποφάσεις και έδωσε τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Άφησε σε αυτόν τη δυνατότητα -δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς φυσικά-, να επιλέξει αυτός τους κυβερνητικούς τους εταίρους. Επέλεξε να είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κου Καμμένου και από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις -και αναφέρομαι κυρίως στο ΠαΣοΚ-, εξαρχής, έδειξαν μία διάθεση συνεννόησης, μία διάθεση να συνδράμουν και να μη δημιουργήσουν τις προσχώσεις που η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο κ. Τσίπρας δημιούργησαν στο ΠαΣοΚ την περίοδο της αυτοτελούς διακυβέρνησής του... Αν ο κ. Τσίπρας αφήσει τις λογικές των εσωκομματικών ισορροπιών -που δείχνει κάτι τέτοιο- και δεν προχωρήσει σε μία αυτοκτονική επιλογή, δηλαδή να βρει διέξοδο μέσα από τη διεξαγωγή εκλογών, ο τόπος θα μπορέσει να ανακάμψει...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
ξεκαλακησ στεφανοσ
Τυχαία Θέματα